Μπλίνκεν μετά τη συνομιλία με Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη»

Μπλίνκεν μετά τη συνομιλία με Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη»

Δεσμευόμαστε μαζί να υποστηρίζουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο αμερικανός ΥΠΕΞ

blinken_a
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σημείωσε σε ανάρτησή του στο Τwitter:

«Συνομίλησα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη. Δεσμευόμαστε μαζί να υποστηρίζουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ».
Συζητήθηκαν και οι επενδύσεις αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, εξέτασαν τη δύναμη της διμερούς σχέσης. Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας.

Συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια».

Ειδήσεις σήμερα:

Προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Από αύριο η προπληρωμή τους

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - ΟΠΕΚΑ: Στις 15 Δεκεμβρίου η πληρωμή της προσαύξησης στους δικαιούχους

Καιρός: Βροχές από το βράδυ στην Αττική, χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στη χώρα από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης