Γεωργαντάς: Πάνω από 540.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση μέσα σε δύο μέρες

Γεωργαντάς: Πάνω από 540.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση μέσα σε δύο μέρες

92.000 εμβολιασμοί έγιναν μόνο την Κυριακή - Τι είπε για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση - Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών - Δείτε βίντεο

emvoliasmoi_peristeri_art
Για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας, οι αριθμοί του οποίου αυξάνονται ικανοποιητικά μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τι πρωί της Δευτέρας ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση, σημείωσε πως «η πλατφόρμα άνοιξε από την Παρασκευή το βράδυ και ήδη 540.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού».

Όπως είπε «χθες, ημέρα Κυριακή, έγιναν 92.000 εμβολιασμοί στην χώρα. Θα ξεπεράσουμε σύντομα τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας με την τρίτη δόση».

«Σύντομα θα είναι πολύ μικρότερη η αναμονή από ότι σήμερα, Υπάρχει μια προτεραιότητα στο σύστημα σε όσους είναι άνω των 60 ετών και επιθυμούν να πάνε να κάνουν την τρίτη δόση. Ανοίγουν συνεχώς και νέες γραμμές και ανοίγουν νέα εμβολιαστικά κέντρα, οι πολίτες καλό είναι να μπαίνουν ξανά στην πλατφόρμα για να βλέπουν εάν υπάρχει ραντεβού σε συντομότερη ημερομηνία», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «αυτοί που έχουν συμπληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει ήδη περάσει ένα τρίμηνο από τότε, είναι περίπου 6 εκατομμύρια. Το σύστημα άντεξε τους πάνω από 500.000 πολίτες που μπήκαν να κλείσουν ραντεβού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η χώρα μας πρωτοπορεί και δίνει σε όλους τους πολίτες την δυνατότητα να θωρακιστούν. Υπάρχει ένας όγκος αιτημάτων, σε 10 ημέρες θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg80whfrdokh-se)

«Από την Παρασκευή το απόγευμα, οι εμβολιασμένοι στο εξωτερικό θα μπορούν να δηλώνουν τον εμβολιασμό που έκαναν στο εξωτερικό, με μοναδικό σκοπό να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να καταχωριστεί στο μητρώο μόνο όποιος θέλει να κάνει την τρίτη δόση. Δεν έχει νόημα απλώς να εγγραφεί κάποιος, διότι απλώς θα ταλαιπωρηθεί ο ίδιος. Αυτό αρχικά θα γίνει μόνο μέσω των ΚΕΠ, όμως σύντομα θα λειτουργήσει και σχετική εφαρμογή στο gov.gr», επεσήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των ανηλίκων, για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έρχονται τις επόμενες ημέρες 60.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer. «Μακάρι να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση», είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λέγοντας ότι «στις ηλικίες 15-17 ετών υπάρχει μια καλή συμμετοχή, έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή το έχουν προγραμματίσει γύρω στο 42-45%, ενώ είναι πιο χαμηλό το ποσοστό στις ηλικίες 12-14 ετών. Το μόνο που δεν έλειψε, είναι κάποιος να ήθελε να κάνει εμβόλιο και αυτό να μην υπήρχε».

Ειδήσεις σήμερα:

Λακωνία: Σκότωσε τη γυναίκα του με τα ίδια του τα χέρια

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη - Στον β' γύρο με Παπανδρέου, τα μηνύματα της κάλπης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται η σειρά των 50άρηδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης