Βαρβιτσιώτης για τον Πάπα Φραγκίσκο: Ο λόγος του είναι πολύτιμος για την ανθρωπότητα

Βαρβιτσιώτης για τον Πάπα Φραγκίσκο: Ο λόγος του είναι πολύτιμος για την ανθρωπότητα

«Γίναμε μάρτυρες μιας βαθιάς πολιτικής και οραματικής ομιλίας», εγραψε στο Twitter 

omiliapapa
«Σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο γίναμε μάρτυρες μιας βαθιάς πολιτικής και οραματικής ομιλίας του Πάπα Φραγκίσκου» γράφει σε ανάρτηση του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


«Για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη. Για την κοινωνική αλληλεγγύη, το μεταναστευτικό, το περιβάλλον. Ο λόγος του είναι πολύτιμος για την ανθρωπότητα», τόνισε  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωετρικών. 



Ακόμη σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Με μία συγκλονιστική ομιλία ξεκίνησε την επίσκεψή του ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος. Μιλώντας νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχα την τιμή να παραβρεθώ, μας θύμισε τι σημαίνει για την παγκόσμια κοινότητα η Ελληνική κληρονομιά της οποίας είμαστε φορείς.

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Από εδώ πέρασαν οι δρόμοι του Ευαγγελίου που ένωσαν Ανατολή και Δύση». Όπως είπε «εδώ σύμφωνα με τη δήλωση του Σωκράτη άρχιζε κάποιος να νιώθει πολίτης. Εδώ ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ότι ήταν ένα πολιτικό ον. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Σήμερα, όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μια υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων ειναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε».

Μιλώντας για την Ελλάδα σημείωσε: «Τούτη η χώρα που χαρακτηρίζεται από τη φιλοξενία έχει δει στα νησιά της αδέλφια περισσότερους από τους κατοίκους να καταφθάνουν. Αυτοί ειναι πρωταγωνιστές μιας σύγχρονης Οδύσσειας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πανδημία καί τόνισε το δικαίωμα στη φροντίδα όλων ενώ αναφέρθηκε στους ηλικιωμένους που όπως είπε είναι «ένδειξη της σοφίας ενός λαού».


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χρησιμοποίησε φραση του Θεόδωρου Κολοκοτρωνη: «Ο θεός έβαλε την υπογραφή του στην ελευθερία της Ελλάδας»".

«Αξίζει να τη διαβάσετε ολόκληρη» προτρέπει ο αναπληρωτής υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης