Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Να ξανακάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης να ανατείλει

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Να ξανακάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης να ανατείλει

«Στις 5 και 12 του Δεκέμβρη αλλάζουμε σελίδα για ένα λαμπρό μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στον ελληνικό λαό. Για κάτι διαφορετικό, δεν μας αξίζει η σημερινή διχόνοια, η μιζέρια η απαξίωση», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

androulakis3
Μία μέρα μετά το debate των υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στον κινηματογράφο «Αστόρια». Σύμφωνα με το περιβάλλον του ευρωβουλευτή οι παριστάμενοι ήταν 2.000 περίπου ενώ όπως λένε οι ίδιες πηγές του Ηράκλειο αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη κάλπη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. 

Παρόντες ηταν το σύνολο των αυτοδιοικητικών του Ηρακλείου προεξάρχοντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταυρου Αρανουτακη, του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινου, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκεα, του Δημάρχου Αρχανων Αστερουσιων, Μανόλη Κοκοσαλη, του Δημάρχου Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη, του Δημάρχου Φαιστού, Γρήγορη Νικολιδάκη, του Δημάρχου Μινωα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκακη και του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, Γιαννη Στεφανάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μπήκε στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αστόρια» υπό τους ήχους του «Μιλώ για σένα» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής προλόγισε κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας η δασκάλα του η οποία μίλήσε συγκινημένη για τον άλλοτε μαθητή της. 

Ο κ. Ανδρουλάκης ενόψει των εκλογών είπε ότι «στις 5 και 12 του Δεκέμβρη αλλάζουμε σελίδα για ένα λαμπρό μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στον ελληνικό λαό. Για κάτι διαφορετικό, δεν μας αξίζει η σημερινή διχόνοια, η μιζέρια η απαξίωση. Δεν μας αξίζει να είμαστε μια χώρα χαμένων ευκαιριών ενός στείρου δικομματισμού που γέννησαν τα μνημόνια και η οικονομική κρίση» ενώ ανέφερε ότι το ζητούμενο δεν είναι μια προσωπική στόχευση αλλά μια συλλογική προσπάθεια.

«Η προσπάθεια δεν είναι προσωπική αλλά είναι εθνική. Να υπάρξει το κόμμα της δημοκρατικής παράταξης με τις ιδέες τις σύγχρονες της εθνικής συνεννόησης του ρεαλισμού και της προόδου ως απάγκιο ως ασφάλεια μακροπρόθεσμη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε υπερήφανος για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά της παράταξης «παρά τα λάθη που έγιναν» όπως τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά για την οποία είπε ότι σε δύσκολους καιρούς κράτησε ενωμένη την παράταξη.

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί συνεργασιών και συγκυβερνήσεων ο κ. Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του ανέφερε πως «με την γέφυρα που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης με το ΛΑΟΣ είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει με τον Βελόπουλο, δεν χρειάζεται εμείς να ξαναπαίξουμε τέτοια παιχνίδια. Δεν θα γίνουμε αποκούμπι σε αυτή την πολιτική η οποία δεν βοηθάει τους πολλούς αλλά τους λίγους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας και σε σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
«Προοδευτική συμμαχία είναι με αυτούς που ήταν με τον Καμμένο πέντε χρόνια; Με αυτούς που μιλούσαν για τους αρμούς των θεσμών και της δημοκρατίας; Με αυτούς που προσπάθησαν να στήσουν ένα δημοψήφισμα που δίχασε απολύτως τον ελληνικό λαό, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και δημιούργησε νέα προβλήματα δημοσιονομικά στη χώρα;» πρόσθεσε κατά την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.



Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής καυτηρίασε και την διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα. «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα, η χώρα μας να βιώνει σήμερα με το εμβόλιο, ότι βίωνε η δυτική Ευρώπη χωρίς το εμβόλιο. Ότι πέρασαν εκείνοι τους πρώτους μήνες της πανδημίας με τα νοσοκομεία να γκρεμίζονται, να έχουν εκατοντάδες νεκρού , να ακυρώνουν τα χειρουργεία, να μην έχουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε για καρκινοπαθείς και άλλους με βαριά νοσήματα, να το ζει ο ελληνικός λαός λόγω της αβελτηρίας του κ. Μητσοτάκη και της ανεπάρκειας του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του εν μέσω χειροκροτημάτων, είπε ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο αποτελούν την «πηγή της δύναμης» ενόψει της προσπάθειας που γίνεται για την αναγέννηση της παράταξης.

«Έχουμε ένα όραμα για την πατρίδα μας που είναι όραμα που δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν δυναμικά όλοι οι Έλληνες. Να μπορούν να δημιουργήσουν και να χτίσουν οικογένειες, να παράξουν πλούτο και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Αυτό θέλουμε να υλοποιήσουμε στις 5 και στις 12 του Δεκέμβρη» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


Ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Omicron - Μπουρλά: Εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή σε 100 μέρες αν χρειαστεί

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Εξιτήριο από το νοσοκομειο πήρε ο 68χρονος οφθαλμίατρος

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους απαγχονισμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης