«Η υποχρεωτικότητα για να έχει αντίκρισμα πρέπει να συνδέεται και με ορισμένες κυρώσεις» δηλώνει ο Οικονόμου

«Η υποχρεωτικότητα για να έχει αντίκρισμα πρέπει να συνδέεται και με ορισμένες κυρώσεις» δηλώνει ο Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τη μάχη που δίνεται ώστε να μείνει ανοιχτή η οικονομία και η κοινωνία, να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη και να προστατευτεί το ΕΣΥ

oikonomousiriza
«Η υποχρεωτικότητα για να έχει αντίκρισμα πρέπει να συνδέεται και με ορισμένες κυρώσεις» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία ενόψει εορτών.

«Προχωρήσαμε σε αυτήν τη υποχρεωτικότητα για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε τα στοιχεία που έρχονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία, από τις ΜΕΘ, από ανθρώπους που διασωληνώνονται και από τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων αυτών ανήκει στην κατηγορία των ανεμβολίαστων και στην κατηγορία των συμπολιτών μας που είναι 60 ετών και πάνω. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε εξαντλήσει κάθε μέθοδο πειθούς για να πείσουμε τους συμπολίτες μας κυρίως αυτής της κατηγορίας να εμβολιαστούν», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.


«Το Νοέμβριο υπήρξε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα. Οι συμπολίτες μας από αυτή την κατηγορία ανταποκρίθηκαν λιγότερο», τόνισε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ενόψει της Omicron δεν υπήρχε περιθώριο πια να μην πάρουμε αυτή τη σκληρή απόφαση και απόφαση ευθύνης στον άξονα της υπευθυνότητας σε ώρες κρίσιμες», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει κάποιος να εμβολιαστεί και να μην φέρουμε το εμβόλιο στην πόρτα του», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 19.000 άτομα με προβλήματα μετακίνησης, ενώ το εμβόλιο στέλνεται και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Κλείσιμο
«Όταν δεν εμβολιάζεσαι έχεις πολύ υψηλές πιθανότητες να νοσήσεις. Δεν προστατεύεις τον εαυτό σου, ενώ το εμβόλιο είναι εκεί και σε προστατεύει επιβαρύνοντας το ΕΣΥ», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας πως «δίνεται μάχη για να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή, να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη και να προστατευτεί το ΕΣΥ».

Ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Omicron - Μπουρλά: Εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή σε 100 μέρες αν χρειαστεί

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Εξιτήριο από το νοσοκομειο πήρε ο 68χρονος οφθαλμίατρος

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους απαγχονισμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης