Παπανδρέου από τις πληγείσες περιοχές στην Πάτρα: Η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα

Παπανδρέου από τις πληγείσες περιοχές στην Πάτρα: Η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι είναι απολύτως ανάγκη να υπάρχει ένα Εθνικό Σχέδιο, ένα εθνικό εγερτήριο που θα αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση

papandreou_omilia
Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Πάτρα τονίζοντας σε δήλωση του πως «η κλιματική κρίση είναι εδώ. Πλημμύρες, κατεστραμμένα μαγαζιά, είναι ένα δείγμα τοπικό, αλλά και οικουμενικό. Θέλω η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα τους πληγέντες με αποζημιώσεις».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι «μιλώντας εδώ με τους ιδιοκτήτες, είναι μεγάλη η γραφειοκρατία, όπου η μία υπηρεσία στέλνει τον έναν στον άλλο».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Πλημμύρες, κατεστραμμένα μαγαζιά, είναι ένα δείγμα τοπικό, αλλά και οικουμενικό. Θέλω η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα τους πληγέντες με αποζημιώσεις. Είναι απολύτως ανάγκη να υπάρχει ένα Εθνικό Σχέδιο, ένα εθνικό εγερτήριο που θα αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο. Μιλώντας εδώ με τους ιδιοκτήτες, είναι μεγάλη η γραφειοκρατία, όπου η μία υπηρεσία στέλνει τον έναν στον άλλο. Υπάρχει ένα συγκεντρωτικό κράτος που δεν σκύβει στα προβλήματα του πολίτη και βάζει τεράστια εμπόδια, όταν υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες.

Είναι κάτι που θα αγωνιστούμε, και εδώ τοπικά στην Αχαϊα και την Ηλεία που έγιναν μεγάλες πλημμύρες, αλλά και γενικότερα για να παλέψουμε για πράσινη, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των παιδιών που ζητούν ψυχιατρική βοήθεια στην Γερμανία

Στάθης Αγγελόπουλος: Προτιμώ να πεθάνω από κορωνοϊό, παρά να κάνω το εμβόλιο

Επιδεινώθηκε η υγεία του Μητροπολίτη Κοσμά που νοσεί από κορωνοϊό - Αρνείται να εισαχθεί σε νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης