Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα το debate των υποψηφίων, πλην Παπανδρέου, στην ΕΡΤ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα το debate των υποψηφίων, πλην Παπανδρέου, στην ΕΡΤ

Ποιες καινοτομίες θα εφαρμοστούν κατά την διαδικασία – Ποιοι δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν

pasok-kinima-allagis-1
Τα βλέμματα όλων στο Κίνημα Αλλαγής είναι στο αποψινό debate μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Στις 22:00 στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης, θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους. Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα συμμετάσχει στην τηλεμαχία, παρότι, πληροφορίες λένε, ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή δεχόταν πιέσεις από κάποιους ανθρώπους του περιβάλλοντος του να αλλάξει γνώμη.

Τα πέντε επιτελεία πάντως ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε οι υποψήφιοι να είναι προετοιμασμένοι για τις ερωτήσεις που θα τεθούν από τους δημοσιογράφους αλλά και από τους ανθυποψήφιους τους.

Την συζήτηση θα συντονίσει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου, η οποία θα θέσει την πρώτη και την καταληκτική ερώτηση της τηλεαναμέτρησης. Οι δημοσιογράφοι που θα θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα στους πέντε είναι Γιώργος Κουβαράς (ACTION24), Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΙ), και Τάσος Παππάς (ΕΦΣΥΝ). Αρχισυντάκτης είναι ο Γιώργος Κογιάννης και τη σκηνοθέτης ο Μανώλης Παπανικήτας

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει το πρώτο debate με τρεις σημαντικές καινοτομίες. Η πρώτη αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι επειδή θα είναι μόνο τρεις θα τους επιτραπεί να θέσουν περισσότερες ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο, ενώ επιπλέον και οι τρεις θα έχουν τη δυνατότητα -δύο φορές στη διάρκεια του debate- να παρέμβουν στη ροή της διαδικασίας διατυπώνοντας διευκρινιστική ερώτηση, όποτε εκείνοι το επιλέξουν.

Η δεύτερη καινοτομία -που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας- είναι ότι μετά το τέλος κάθε θεματικής ενότητας, ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί (αν το επιθυμεί) να σχολιάζει επί 45’’ τις απαντήσεις των συνυποψηφίων του, που έχουν προηγηθεί.

Κλείσιμο
Τέλος, θα υπάρχει και απευθείας διάλογος μεταξύ τους, καθώς αφού ολοκληρωθούν οι πέντε θεματικές ενότητες, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει, για ένα λεπτό, μία ερώτηση σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει σε ενάμισι λεπτό.

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι ακόλουθες:

1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό

2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό

3. Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.

4. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό-Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης-Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.

5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Ως προς τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί για τις πέντε ενότητες, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90’’.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραλλαγή «Όμικρον»: Πληθαίνουν τα ίχνη της στην Ευρώπη - Τι θα κάνει η Ελλάδα

Τουρκία: Κρέμεται ο Ερντογάν από μια κλωστή;

Κορωνοϊός: To 41% των θυμάτων σε Μακεδονία και Θράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης