ΣΥΡΙΖΑ κατά ΗΠΑ για τον Κούλογλου: Απαράδεκτη απόφαση η μη χορήγηση βίζας

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΗΠΑ για τον Κούλογλου: Απαράδεκτη απόφαση η μη χορήγηση βίζας

«Η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση

kouloglou_usa_xr
Την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην χορηγήσουν βίζα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου επικρίνει η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την «ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση» η οποία όπως σημειώνεται κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση για άρνηση χορήγησης βίζας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέλιο Κούλογλου, η οποία μάλιστα του κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό χαρακτήρα προσβολής των ευρωπαϊκών θεσμών, γεγονός για το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Για την υπόθεση οφείλουν να επιληφθούν και οι ελληνικές αρχές με άμεσες ενέργειες προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, του οποίου ιδρυτής είναι ο Στέλιος Κουλογλου είναι η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ αρνούνται να χορηγήσουν βίζα στον Στέλιο Κούλογλου, παρά την ιδιότητα του ευρωβουλευτή ως μέλους επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον ΟΗΕ και την Ουάσιγκτον.

Ειδήσεις σήμερα:

Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται, ο Ερντογάν εθελοτυφλεί και η οργή των πολιτών... φουντώνει

Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουν

Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης