Προβάδισμα ΝΔ με 11,6 μονάδες, ανοιχτό παιχνίδι για τρεις με προβάδισμα Λοβέρδου στο ΚΙΝΑΛ, λέει η MRB

Προβάδισμα ΝΔ με 11,6 μονάδες, ανοιχτό παιχνίδι για τρεις με προβάδισμα Λοβέρδου στο ΚΙΝΑΛ, λέει η MRB

Τι δείχνει η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του STAR για όλα τα σενάρια του β' γύρου - Μικρές οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των προτιμήσεων του συνόλου του δείγματος και των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ- Ισχυρό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

kinal22
Επιβεβαιώνει και η MRB, σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του STAR, ότι η εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής είναι «ανοικτή» για τους τρεις βασικούς υποψηφίους - Λοβέρδο, Ανδρουλάκη και Παπανδρέου - με τον  Ανδρέα  Λοβέρδο να προηγείται με ποσοστό 26,9% στο σύνολο των ψηφοφόρων έναντι 21,6% του Νίκου Ανδρουλάκη και 30,3% έναντι 29,5% στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Στο σενάριο με αντίπαλο  τον Γιώργο Παπανδρέου στον β' γύρο των εκλογών, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται (στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ) με 10 μονάδες διαφορά καθώς φέρεται να συγκεντρώνει το 49,3% των προτιμήσεων έναντι 39,7% που λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στον β' γύρο των εκλογών η διαφορά αυτή διευρύνεται ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 17 μονάδες καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 46,8% έναντι 29,5% του Γιώργου Παπανδρέου.

Αμφίρροπη θα είναι η μάχη σύμφωνα με την MRB στην περίπτωση που περάσουν στον β΄γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ν. Ανδρουλάκης. 

Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Την ίδια στιγμή , ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία , που καταγράφεται με ποσοστό 32,2%, με την αξιωματική αντιπολίτευση στο 22,5% και το Κίνημα Αλλαγής ισχυροποιημένο, στο 9,3%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου καταγράφεται στο 15,5%. 

Ενδιαφέρον είναι ότι με την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να φτάνει σε ποσοστά 38,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να καθηλώνεται στο 26,6%, με το Κίνημα Αλλαγής να καταγράφει δημοσκοπικά διψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά μετά από χρόνια. 




Κλείσιμο
Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης 

KINAL_DHMOSKOPHSH_02
KINAL_DHMOSKOPHSH_01
KINAL_DHMOSKOPHSH_05
KINAL_DHMOSKOPHSH_06
KINAL_DHMOSKOPHSH_08
KINAL_DHMOSKOPHSH_07
KINAL_DHMOSKOPHSH_04
KINAL_DHMOSKOPHSH_03


KARTA_10_ANAGOGH_PSHFOY
KARTA_09_PROTHESH_PSHFOY

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης