Μητσοτάκης σε Έλληνες του Λονδίνου: Στις εκλογές του 2023 θα ψηφίσετε από τον μόνιμο τόπο κατοικίας σας

Μητσοτάκης σε Έλληνες του Λονδίνου: Στις εκλογές του 2023 θα ψηφίσετε από τον μόνιμο τόπο κατοικίας σας

H Ελλάδα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της προηγούμενης δεκαετίας, είπε ο πρωθυπουργός - «Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα δημιουργηθούν  θέσεις εργασίας, θα μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τους νέους να επιστρέψουν στη χώρα μας

kyriakos1
Στη δυνατότητα που έχουν πια οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά και στην έμφαση που δίνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο Λονδίνο.

«Οι Έλληνες οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό, κυρίως αυτοί της γενιάς σας, δεν τολμώ να πω της γενιάς μας, γιατί είστε όλοι πολύ νεότεροι από εμένα, δηλαδή παιδιά που κυρίως έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, έχετε πια τη δυνατότητα να ψηφίζετε στις εθνικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας, εν προκειμένω από το Λονδίνο, από το Ηνωμένο Βασίλειο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό αποτελούσε μία δέσμευση προεκλογική δική μου. Καταφέραμε και την υλοποιήσαμε εν μέρει, θα θέλαμε ο ορισμός όσων έχουν το δικαίωμα της ψήφου από το μόνιμο τόπο διαμονής τους να είναι πιο ευρύς. Σκοντάψαμε, δυστυχώς, όπως κατά πάσα πιθανότητα ξέρετε, πάνω στον περιορισμό των 200 εδρών που έπρεπε να συγκεντρώσουμε και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πείσουμε άλλα κόμματα να διευρύνουν τον ορισμό. Πάντως σίγουρα η γενιά του brain-drain καλύπτεται και μπορείτε να ψηφίζετε, εκτός αν υπάρχουν πολλοί ειδικοί λόγοι, από το μόνιμο τόπο διαμονής σας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα όπως ξεκαθάρισε, «οι εκλογές θα γίνουν το '23, έχω δεσμευτεί γι' αυτό και σκοπεύω να τηρήσω το λόγο μου και τη δημόσια μου δέσμευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

kyriako2

Μεταξύ άλλων στη συζήτηση ετέθη επί τάπητος και το θέμα του brain drain με τον κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Η γενιά που έφυγε την τελευταία δεκαετία αρχίζει και σκέφτεται πολύ σοβαρά να γυρίσει στη χώρα. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Μεταφέρω και εγώ τη δική μου εμπειρία όταν το '97 αποφάσισα να γυρίσω. Στην Ελλάδα γύρισα γιατί από τη μία είχα βρει μία καλή δουλειά και από την άλλη γιατί πίστευα τότε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας. Νομίζω το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλάω με μεγάλους εργοδότες, Έλληνες και ξένους, όταν τους ρωτώ για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσλάβουν μου λένε όλοι το ίδιο πράγμα, ότι λαμβάνουν πολλά βιογραφικά από νέους Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν πια να γυρίσουν στην πατρίδα. Πιστεύω ότι αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Ελλάδα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της προηγούμενης δεκαετίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για το υπόλοιπο της κυβερνητικής θητείας, δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις: «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, 18 μήνες που έχουμε μέχρι τις εκλογές είναι σημαντικό διάστημα, ώστε να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να μην σκεφτόμαστε, να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας, να σκέφτεται με τη συνηθισμένη προεκλογική λογική των παροχών. Νομίζω ότι αυτά τα έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας. Και η έμφαση θα είναι πρώτα και πάνω απ' όλα σε εκείνες τις αλλαγές που θα μας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς. Θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα μειώσουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα μας επιτρέψουν να κάνουμε γρήγορα τη διπλή μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία και στη νέα πράσινη πραγματικότητα. Και στα δύο αυτά πεδια θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, παραδοσιακό, κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα, πρωταγωνιστεί και στα δύο αυτά πεδια. Στον ψηφιακό μετασχηματισμό από τη μία νομίζω ότι έχουμε κάνει πράγματα τα οποία δεν φανταζόντουσαν νομίζω πολλοί συμπολίτες μας ότι θα μπορούσαν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι μας απολαμβάνουμε την "ευκολία" των υπηρεσιών που παρέχει το gov.gr και αυτές επεκτείνονται συνέχεια. Στη δε πράσινη μετάβαση είμαστε πάλι στην πρώτη γραμμή, με τολμηρές πολιτικές, σε όλα τα επίπεδα, που μας επιτρέπουν να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και να διαμορφώσουμε ένα πλέγμα πολιτικών που διατρέχει οριζόντια όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου».

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξεπέρασα τα όρια» παραδέχεται η τραγουδίστρια Sophia Urista πού ούρησε πάνω στο πρόσωπο φαν on stage

«Τα μέλη του κόμματος του Τσίπρα λένε ότι λέμε και εμείς», λέει ο Ακάρ

Γιατί πολλές γιαγιάδες νιώθουν πιο «δεμένες» συναισθηματικά με τα εγγόνια τους παρά με τα παιδιά τους;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης