Καλαφάτης: «Ο κ. Τσίπρας καθαρά κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους»

Καλαφάτης: «Ο κ. Τσίπρας καθαρά κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους»

«Τιτάνια προσπάθεια» πειθούς στη Βόρεια Ελλάδα - «Πιάνουν τόπο» τα νέα μέτρα εκτίμησε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης

kalafatis
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει μια θλιβερή μοναδικότητα. Είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ευρώπη που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την πανδημία προσπαθώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Είναι πραγματικά θλιβερή μοναδικότητα. Και φαίνεται ότι και ο κ. Τσίπρας έδειξε να μην ξέρει που βρίσκεται. Πάλι μπερδεμένος ήταν. Κλείνει το μάτι ουσιαστικά σ’ ένα συγκεκριμένο κοινό και στους ανεμβολίαστους. Και αυτό δεν είναι μια πολιτική κρίση», τόνισε ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

Και πρόσθεσε: «Ο ίδιος αναλάμβανε, όπως είχε δηλώσει, το ρίσκο της διασποράς υποκινώντας συγκεντρώσεις, όταν χρειαζόταν αποφυγή συγχρωτισμού. Ο ίδιος κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δήθεν πουλάει ψεύτικες ελπίδες για ένα εμβόλιο που όπως έλεγε δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, υιοθετώντας αντιλήψεις «προαιρετικής υποχρεωτικότητας». Μιλούσε κατόπιν για «ξεσκαρτάρισμα» εμβολίων».

«Πολύ πιεσμένα» τα νοσοκομεία

Απαντώντας αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο Υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης τόνισε ότι «ο εμβολιασμός, είναι το απόλυτο όπλο απέναντι στην πανδημία. Δεν υπάρχει άλλο όπλο. Η μάχη είναι διαρκής και είναι μια μάχη ζωής ή θανάτου. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι». Παράλληλα, «η κυβέρνηση ενεργοποιεί ανάλογα με τις εξελίξεις νέα μέτρα προστασίας του ελληνικού πληθυσμού. Στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα τα νοσοκομεία είναι πολύ πιεσμένα. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης επισήμανε πως «πιάνουν τόπο διότι υπάρχει θεαματική αύξηση των ανθρώπων που θέλουν να εμβολιαστούν». «Επιμένουμε με κάθε τρόπο να πείσουμε τους ανθρώπους -και αυτό κάνω και προσωπικά στις περιοδείες μου στη Μακεδονία και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα- ώστε να μεταδώσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού και πείσουμε όλους να συνδράμουν σ’ αυτό», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.


Ειδήσεις σήμερα

Όχι σε lockdown ακόμη κι αν το προτείνει η επιτροπή γιατί έχουμε το εμβόλιο, ξεκαθαρίζει ο Βορίδης

Με την σχολική κάρτα οι μαθητές στα μαγαζιά και την εστίαση, λέει ο Γεωργαντάς

Στις Άγριες Μέλισσες ο Ζάχος δείχνει τις προθέσεις του στην Ελένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης