Επίθεση Παπανδρέου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μοίραζε εξουσίες, παρενέβαινε στη δικαιοσύνη και τα Μέσα ενημέρωσης

Επίθεση Παπανδρέου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μοίραζε εξουσίες, παρενέβαινε στη δικαιοσύνη και τα Μέσα ενημέρωσης

Δήλωσε ότι δεν είχε προσχεδιάσει την υποψηφιότητά του - Δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα παραμένει στη παράταξη, για «να μείνει ενωμένη» - Επέμεινε στο «λεφτά υπάρχουν» - Η Ελλάδα θα είχε τη μοίρα της Πορτογαλία αν υπήρχε συναίνεση το 2010 - Δείτε βίντεο

papandreou_kinal_ekloges_xr
Απέναντι σε κάθε σενάριο περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές στις 5 και 12 Δεκέμβρη, στέκεται ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ξεκινά σήμερα περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρώντας να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τον «οδικό χάρτη» που εκείνος σχεδιάζει για την «επόμενη μέρα», σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του η μετεκλογική συνεργασία, είτε με τη Νέα Δημοκρατία, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα χαρακτηρίζει και τα δύο μεγάλα κόμματα «συντηρητικά» και δηλώνει ότι ο στόχος του είναι η ανατροπή των υφιστάμενων πολιτικών συσχετισμών.

Ωστόσο δεν αποκλείει τις συναινέσεις όταν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι θετικό- πχ η ψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο το κόμμα του διαπιστώνει ότι μπορεί να το στηρίξει, αφού γίνουν αποδεκτές κάποιες διορθώσεις. Η «γραμμή» του είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ δια του ΚΙΝΑΛ και η προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ όπως τονίζει ο ίδιος και το επιτελείο του δεν διεκδικεί την εκλογή του στην ηγεσία για να πάρει πολιτική ρεβάνς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfhdfdbv4jht-st)

Μιλώντας χθες το βράδυ στο «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Παπανδρέου έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για ένα συντηρητικό κόμμα, που συμμάχησε με τον καραμανλισμό, τον κ. Καμμένο και συγκάλυψε τις ευθύνες της δεξιάς», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Αλέξης Τσίπρας «κοπιάρει» ρητορική και βήματα του Ανδρέα Παπανδρέου υπογράμμισε με δηκτικό ύφος ότι: «Γι' αυτό κατεβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Για να γίνουμε εμείς οι κήρυκες της σοσιαλδημοκρατίας και όχι οι απομιμήσεις- μάλιστα οι κακές απομιμήσεις».

Κλείσιμο
Επέμεινε δε εξαπολύοντας πυρά εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει ποια ήταν τα αίτια και ποιοι φταίγανε, συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε με τον τότε κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της Δεξιάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της ήταν μία πολιτική πελατειακή, δηλαδή ένας κρατισμός, ένας συγκεντρωτισμός, άντε μπήκαμε στην εξουσία, μοιράζουμε την εξουσία, παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη, παρεμβαίνουμε στα μέσα ενημέρωσης και δε φτιάχνουμε κι ένα κόμμα το οποίο είναι ανοιχτό και δημοκρατικό», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «συντηρητική Αριστερά».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα κίνητρα που τον οδήγησαν στην απόφαση να κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε ότι ο λόγος ήταν η απόσυρση από τη κούρσα της Φώφης Γεννηματά, προσθέτοντας ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην ενότητα του χώρου, ότι την στήριξε στις προηγούμενες εκλογές του 2017 κι ότι θα έκανε το ίδιο εάν η αείμνηστη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διεκδικούσε την επανεκλογή της. Σχετικά με τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας διαβεβαίωσε ότι αν κερδίσει την εκλογή «θα αγκαλιάσει» τους άλλους υποψηφίους, ενώ αν χάσει θα παραμείνει στην παράταξη. Δήλωσε βέβαιος για την ενότητα του χώρου και προϊδέασε για το «στίγμα» της προεκλογικής του εκστρατείας που έχει ως πρώτο σταθμό την γενέτειρα των Παπανδρέου και την Δυτική Ελλάδα, αφού μετά την σημερινή συνάντησή του με τον κόσμο της Πάτρας, θα συνεχίσει με ομιλία στον Πύργο και το Αγρίνιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfhddii981wp-st)

Για το παρελθόν και για κινήσεις που προκάλεσαν την επίθεση των πολιτικών του αντιπάλων, προσπάθησε να αναλύσει τα τότε δεδομένα και την στάση του, επιμένοντας για παράδειγμα στο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να ισχύσει εφόσον καταπολεμηθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfhdjcp7kn6h-st)

Υπερασπίστηκε την διαδρομή του ως πρωθυπουργός αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι αν είχε βρει συναίνεση από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την μοίρα της Πορτογαλίας, που βγήκε σύντομα από τα μνημόνια. Σε ερώτηση για τις Κάννες, ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι πράγματι ο κ. Νικολά Σαρκοζί ήταν εναντίον του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας ωστόσο ότι είχε ενημερώσει δύο μήνες πριν την Άνγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις του.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Κρήτη: Το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο - Την κυνηγούσε με το μαχαίρι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης