Βαρβιτσιώτης από Κύπρο: Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε επιβουλή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Βαρβιτσιώτης από Κύπρο: Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε επιβουλή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών εκπροσώπησε την ελληνική Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

varvitsiotis
Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε από τη Λευκωσία, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις που εντείνονται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, είπε πως η Ελλάδα έχει προχωρήσει «σε ένα γενναίο πρόγραμμα εξοπλισμών έπειτα από μια δεκαετία απουσίας από τα εξοπλιστικά προγράμματα για να στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι μια χώρα που στηρίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια στην περιοχή, και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για την Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι».

Όπως είπε «έχουμε συνηθίσει την Τουρκία το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που πιέζεται να αυξάνει τον βαθμό της έντασης. Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί σε κάθε επίπεδο. Έχει προετοιμαστεί μέσα από τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες και συμπράξεις, πολλές από αυτές με την Κύπρο, έχει καλλιεργήσει το έδαφος μαζί με την Κύπρο, στα πλαίσια της ΕΕ, έχει στείλει τα μηνύματα στους υπερατλαντικούς μας φίλους και εταίρους».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχήθηκε χρόνια πολλά για την ημέρα στον κυπριακό Ελληνισμό και στην Ελλάδα. Είπε πως «σήμερα μεταφέροντας τους χαιρετισμούς, τις ευχές και έχοντας την τιμή να εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτή τη λαμπρή γιορτή θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη σπουδαία ελληνοκυπριακή νεολαία, η οποία παρέλασε κρατώντας ψηλά τις σημαίες μας».




Ειδήσεις σήμερα

Facebook Connect: Ο Ζούκερμπεργκ στην «αντεπίθεση» - Θα ανακοινώσει σήμερα το νέο όνομα της εταιρείας;

ΚΙΝΑΛ: Ζήτημα αναβολής των εκλογών θέτουν συνεργάτες του Χρηστίδη

Δύο συλλήψεις την Τετάρτη για παράβαση των μέτρων - Επιβλήθηκαν 83 πρόστιμα των 300 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης