Στενός συνεργάτης Φώφης Γενννηματά: «Ήταν ένας άγγελος στην κόλαση της πολιτικής ζωής»

Στενός συνεργάτης Φώφης Γενννηματά: «Ήταν ένας άγγελος στην κόλαση της πολιτικής ζωής»

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος, μια αγωνίστρια με ευαισθησία, ήθος και πολύ χαμόγελο», τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ

fofi000
Ο Νίκος Βοσδογάνης ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Δίπλα της τα είκοσι τελευταία χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στο Star χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του τόνισε πως «η Φώφη Γεννηματά ήταν ένας άγγελος στην κόλαση της πολιτικής ζωής. Νοιαζόταν αληθινά. Δεν πολιτεύτηκε ακολουθώντας το πρότυπο των ανδρών στην πολιτική».

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος, μια αγωνίστρια με ευαισθησία, ήθος και πολύ χαμόγελο», είπε ακόμη ο Νίκος Βοσδογάνης. Στη συνέχεια ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε και στις μεγαλύτερες αγωνίες της προτού περάσει το κατώφλι του Ευαγγελισμού.

«Είχε δύο μεγάλες αγωνίες, η μία ήταν να στηρίξει τα παιδιά της και η άλλη να στηρίξει την παράταξη. Με συγχωρείτε, δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο... », κατέληξε «σπάζοντας» από τη συγκίνηση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf9k1wex3ow1-sf)

Η σύσκεψη μόλις μπήκε στον Ευαγγελισμό

Τη Δευτέρα εισήχθη στον Ευαγγελισμό και την Τρίτη συγκάλεσε σύσκεψη.  Ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Star είπε πως «έβρισκε τη δύναμη και το χαμόγελο, πάντα να μη φαίνεται τίποτα, να μας γεμίζει όλους εμάς κουράγιο στις δυσκολίες ενώ εκείνη είχε τον δικό της Γολγοθά. Και μας είπε δυστυχώς τα δεδομένα είναι έτσι, έπρεπε να επιλέξει μια από τις δύο μάχες και ότι σύντομα θα επέστρεφε κοντά μας».

Ήξερε όμως πως αυτή η μάχη δεν ήταν εύκολη, καθώς από την πρώτη στιγμή ήταν ενημερωμένη για την κατάσταση της υγείας της. Παρ όλα αυτά ακούραστη, λίγες ώρες πριν χάσει την επαφή με το περιβάλλον, την Παρασκευή, θέλησε να μάθει πως τα πήγε στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, στην οποία ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εκπροσώπησε το ΚΙΝΑΛ.

Κλείσιμο
Μέλημά της η ενότητα της παράταξης την οποία σήκωσε στους ωμούς της τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και τις κρίσιμες ώρες που περνούσε, δεν ξέχασε τους σταθμούς - ορόσημο του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλύπτει ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, δείχνοντας στην κάμερα του Star το μήνυμα που του έστειλε από το νοσοκομείο:

«Τα τελευταία e-mail που ανταλλάξαμε ήταν για το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ με τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981. Ήθελε η ίδια να μοιραστεί μαζί μας τη δική της εμπειρία, πώς ως νεαρή τότε είχε κατέβει στον δρόμο και να μας θυμίσει το κλίμα της εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Βλάχος.

Κώστας Γειτόνας: Στο πλευρό της ο «δεύτερος πατέρας της»

Εκτός από την οικογένεια της, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ήταν ο «φύλακας άγγελός της». Τον θεωρούσε δεύτερο πατέρα της, και δεν έφυγε ούτε λεπτό από το προσκέφαλο της. Σε ανοικτή γραμμή ήταν με τον Κώστα Λαλιώτη που μοιραζόταν τις αγωνίες της για το κόμμα. «Η απώλεια επιβάλλει τη σιωπή» είπε συντετριμμένος σήμερα, περνώντας την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη.

Στις 12.04 το μεσημέρι της Δευτέρας όλα σκοτείνιασαν. Έμοιαζαν απίστευτα για στελέχη, συνεργάτες, φίλους και πολιτικούς αντιπάλους, τα κακά μαντάτα από τον Ευαγγελισμό. Γιατί τη θυμούνται όρθια, ακόμη και όταν λιποθυμούσε καταβεβλημένη από την ασθένεια της.

«Αυτό ήταν και το μάθημα που πήραμε από τη Φώφη Γεννηματά, ότι ακόμη και όταν το τέλος έρχεται, πλησιάζει, αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίζεις να παλεύεις για αυτό που πιστεύεις», δηλώνει στο Star o Γιώργος Τσούμας, συντονιστής της Νεολαίας ΚΙΝΑΛ.

Τη στάση της απέναντι στη ζωή αποτύπωσε άλλωστε η ίδια σε ένα από τα χειρόγραφα της: «Αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε, θυμώσαμε, οραματιστήκαμε, αμφισβητήσαμε, παλέψαμε, όμως δεν φοβηθήκαμε ποτέ και δε σταματήσαμε να ελπίζουμε ποτέ».


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Άλμα σε κρούσματα και διασωληνώσεις - Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου

Φώφη Γεννηματά: Αύριο η κηδεία της - Ποιοι θα εκφωνήσουν επικηδείους

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Τέλος, απομακρυνθείτε όλες οι ομάδες» έλεγε το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., «δεν ακούνε πάνω στη μηχανή» η ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης