ΚΙΝΑΛ: Φήμες για συλλογή υπογραφών από τον Γιώργο Παπανδρέου - «Μικροομαδάρχες ίσως το κάνουν», λένε συνεργάτες του

ΚΙΝΑΛ: Φήμες για συλλογή υπογραφών από τον Γιώργο Παπανδρέου - «Μικροομαδάρχες ίσως το κάνουν», λένε συνεργάτες του

«Κάποιοι κινούνται πιο γρήγορα κι απ’ όσο ο ίδιος θα ήθελε» σχολίαζε, ακούγοντας τις σχετικές φήμες, ένας από τους πλέον στενούς και πάντως προσεκτικούς και σοβαρούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου

papandrou_george
Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις στο παρασκήνιο στο Κίνημα Αλλαγής, παρότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει επισήμως τα χαρτιά του. Ωστόσο οι συζητήσεις που κάνει με στελέχη του χώρου φαίνεται να λειτουργούν ενθαρρυντικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει μάλλον την Τετάρτη, με την επιστροφή του κ. Παπανδρέου από την Τουρκία, όπου θα μεταβεί την Τρίτη.

Στο μεταξύ η κινητικότητα που παρατηρείται έχει «ζεστάνει» τους πιο φανατικούς του οπαδούς. Φήμες τις τελευταίες ώρες λένε για συλλογή υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να εκπληρωθεί ο όρος για την επικύρωση της υποψηφιότητας κάθε ενδιαφερόμενου – απαιτούνται 5.000 υπογραφές μελών ή 45 στελεχών από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Οι φήμες αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από στενούς συνεργάτες και συνομιλητές του κ. Παπανδρέου, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία επίσημη και οργανωμένη σχετική προσπάθεια από το επιτελείο του.

Οι ίδιοι παράγοντες δεν αποκλείουν να υπάρχουν κινήσεις από «μικροομαδάρχες», όπως τους αποκαλούν, προκειμένου είτε να δεσμεύσουν τον πρώην πρωθυπουργό και να μην κάνει πίσω την τελευταία στιγμή, αλλά να μπει στη μάχη της ηγεσίας, είτε για να είναι έτοιμοι οι ίδιοι και να εκδηλωθούν αμέσως, καταθέτοντας διαπιστευτήρια, τρόπον τινά, πίστης στο πρόσωπό του.

«Κάποιοι κινούνται πιο γρήγορα κι απ’ όσο ο ίδιος θα ήθελε» σχολίαζε, ακούγοντας τις σχετικές φήμες, ένας από τους πλέον στενούς και πάντως προσεκτικούς και σοβαρούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. Η ίδια πηγή σημείωνε πάντως ότι από τα τηλεφωνήματα που έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός εισπράττει ένα θετικό κλίμα για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα και εκτιμούσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό πλέον κάτι τέτοιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Ο Γρηγόρης Πετράκος (με rapid test) έκανε πρεμιέρα στο εμβολιασμένο κοινό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης