Γεωργιάδης: Τσίπρας-Τσακαλώτος φορολόγησαν ό,τι κολυμπούσε, πετούσε και ανέπνεε - Έγδαραν την μεσαία τάξη

Γεωργιάδης: Τσίπρας-Τσακαλώτος φορολόγησαν ό,τι κολυμπούσε, πετούσε και ανέπνεε - Έγδαραν την μεσαία τάξη

«Μετά τα Χριστούγεννα θα επέλθει ισορροπία» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις ανατιμήσεις

adonis
Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με προσωπικές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την «φορο-λαίλαπα» της περιόδου 2015 – 19 εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Τόλμησε και είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ το αμίμητο. Μας κάλεσε να μειώσουμε τους φόρους. Ποιος; Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πολιτικός. Τόλμησε να πει σε εμάς να μειώσουμε τους φόρους. Το είπε σε εμάς που μειώνουμε τους φόρους ενώ εκείνος είχε φορολογήσει ότι κολυμπούσε, ότι πετούσε και ότι ανέπνεε» είπε χαρακτηριστικά για αν προσθέσει «Οι ξένοι σας ζητούσαν ένα και εσείς παίρνατε δύο. Γδάρατε τους μικρομεσαίους, γδάρατε τον κόσμο στους φόρους και έρχεστε και μας λέτε εσείς οι γδάρτες να μειώσουμε τους φόρους. Βάζατε φόρο στο σουβλάκι 13% αλλά αν είχε αλάτι 23%. Δεν έχει εφευρεθεί άλλος πιο ψεύτης στον πλανήτη από τον Τσίπρα. Υποδείξεις από εσάς που γδάρατε τον κόσμο δεν δεχόμαστε. Σας πονάνε οι αλήθειες αλλά αν μπορεί ένας από εσάς να αμφισβητήσει τους φόρους. Ντροπή σας έχετε μούτρα και μιλάτε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε σε παρέμβαση στην Βουλή προς απάντηση επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ανατιμήσεις.

Ο ίδιος εξήγησε πως οι επιδόσεις της χώρας στην ανάπτυξη (η Ελλάδα κατατάσσεται στην έκτη θέση των χωρών της Ε.Ε) δεν ήταν ούτε αναμενόμενες ούτε δεδομένες αλλά βασίζονται στα μέτρα της κυβέρνησης και στον μόχθο του ελληνικού λαού. Τόνισε δε ότι οι επιδόσεις αυτές δεν οφείλονται στην αύξηση της κατανάλωσης όπως γινόταν συνήθως αλλά στο ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ανατιμήσεων ο κ. Γεωργιάδης όπως και ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για παροδικό φαινόμενο το οποίο έρχεται από τι εξωτερικό και κάλεσε τις επιχειρήσεις να μην προβούν σε αυξήσεις τιμών λόγω αύξησης των τιμών των πρώτων υλών: «Μετά τα Χριστούγεννα θα επέλθει ισορροπία, οι τιμές θα πέσουν και τότε θα χάσετε πελάτες» είπε χαρακτηριστικά και απαρίθμησε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση ώστε και οι τιμές κατά το δυνατόν να συγκρατηθούν και ήδη ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Στη Μπούντεσταγκ η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής

Γερμανικές εκλογές: Δύο νικητές ή δύο ηττημένοι; - Πρώτο το SPD, αλλά ακόμα και το κόμμα της Μέρκελ μπορεί να βγάλει καγκελάριο

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: Έρχεται αύξηση 200 με 250 κρουσμάτων ημερησίως στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης