Γεννηματά: Εγγυώμαι μια πορεία συνεχούς ανόδου και νίκης

Γεννηματά: Εγγυώμαι μια πορεία συνεχούς ανόδου και νίκης

«Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο μας», λέει - «Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά και να παρουσιάσουν θέσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα»

fwfi_gennimata_xr
«Η εκλογική διαδικασία είναι εξόχως πολιτική. Όποιος νομίζει ότι θα μεταβληθεί σε επικοινωνιακό show είναι βαθιά νυχτωμένος» απαντά μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψήφιους της.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει πως «αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής δεν θα υπήρχε και ΠΑΣΟΚ σήμερα. Θα είχε πνιγεί υπερχρεωμένο υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πήρα τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση, κάτι που ισχύει επιτακτικά και σήμερα. Αυτό όποιος διεκδικεί την ηγεσία οφείλει να το γνωρίζει πολύ καλά. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο μας».

«Ζητώ την νέα εντολή για να κατακτήσουμε τον κοινό μας στόχο. Στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξη μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνιστής, εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου», τονίζει η κ.Γεννηματά, αναφερόμενη στην δικη της υποψηφιότητα. «Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εγγυάται η ως τώρα πορεία μου. Γιατί το 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από την Βουλή» προσθέτει.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ένας ψηφοφόρος να επιλέξει την ίδια, σημειώνει πως «διασφάλισα την ενότητα, ενίσχυσα τις δυνάμεις της, οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της, με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι μας. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση. Τώρα έχουμε τις δυνάμεις και την ευκαιρία, μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Να αλλάξουμε επίπεδο. Τώρα που οι πολιτικές της δεξιάς χτυπούν την κοινωνία. Τώρα που όλοι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση. Τώρα, που η σοσιαλδημοκρατία δικαιώνεται και επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο».

Μιλώντας για τον Ανδρέα Λοβέρδο σημειώνει: «Πιστεύω ότι αυτή η εκλογική διαδικασία είναι εξόχως πολιτική. Όποιος νομίζει ότι θα μεταβληθεί σε επικοινωνιακό show είναι βαθιά νυχτωμένος. Εγώ εξακολουθώ να δείχνω τον ήλιο και κάποιοι λυπάμαι που κοιτάζουν το δάχτυλο. Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά και να παρουσιάσουν θέσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα. Εκεί θα κριθούμε όλοι. Εκεί θα αποκαλυφθούν οι πολιτικές διάφορες μας. Κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος. Ούτε είναι αποδεκτό υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κανένας δεν θα ξεγελάσει τον κόσμο της παράταξης».

Αναφορικά με το ότι σε αυτή την προεκλογική συζήτηση, προβάλλεται αίτημα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά σημειώνει: «Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής δεν θα υπήρχε και ΠΑΣΟΚ σήμερα. Θα είχε πνιγεί υπερχρεωμένο υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πήρα τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση, κάτι που ισχύει επιτακτικά και σήμερα. Αυτό όποιος διεκδικεί την ηγεσία οφείλει να το γνωρίζει πολύ καλά. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο μας. Πορευόμαστε με τις αρχές και τις αξίες του, τιμούμε και αναδεικνύουμε την διαχρονική πορεία του».

Ειδήσεις σήμερα:

Όλες οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Τέλος οι ποινές-«χάδια», μετά τα 18 χρόνια οι αποφυλακίσεις ισοβιτών

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Την «αθωώνει» από τη φυλακή ο σύντροφός της

«Παραπονιέται» η σύζυγος του Χακίμι: «Κάναμε σεξ μόνο... 6,5 φορές τον τελευταίο μήνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης