ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Θα αποχωρήσω αν δεν καταφέρω να αυξήσω τη δύναμη του κόμματος - Θα ηγηθώ με τρεις αντιπροέδρους

ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Θα αποχωρήσω αν δεν καταφέρω να αυξήσω τη δύναμη του κόμματος - Θα ηγηθώ με τρεις αντιπροέδρους

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι το «Κίνημα Αλλαγής» δεν πέτυχε και σημείωσε ότι σε περίπτωση που δεν καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του κόμματος, τότε θα αποχωρήσει από την παράταξη

loverdoss
Ενδιαφέρουσες ειδήσεις έδωσε η σημερινή συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Μιλώντας για την δική του υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβε ότι σε περίπτωση που κερδίσει θα επιστρέψει η ονομασία αλλά και το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, τόνισε ότι το «Κίνημα Αλλαγής» δεν πέτυχε  και σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι αν δεν καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του κόμματος, τότε  θα αποχωρήσει. Όμως, σε περίπτωση που νικήσει, η ηγεσία θα ασκηθεί συλλογικά με τρεις αντιπροέδρους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ceg6t9o8ba4x-sf)



«(Το ΚΙΝΑΛ) δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το τρίτο κόμμα με 8,1 και με δημοσκοπικές 5, 6, 7 είναι χθες. Εάν οι πολίτες με επιλέξουν, στο χέρι τους είναι, θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ. Θα μετονομαστεί με απόφαση του συνεδρίου που θα γίνει το Μάρτιο. Η πρότασή μου θα είναι να είναι ΠΑΣΟΚ, να είναι ένα κόμμα που θα έχει σκέπη και γι' αυτούς που δεν θέλουν να ενταχθούν σε εμάς μα είναι κοντά μας. Κινήσεις όπως αυτή που το απόγευμα παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με το Νίκο Ανδρουλάκη και το Χάρη Καστανίδη. Κινήσεις πολιτών. Το ΚΙΔΗΣΟ φυσικά του κ. Παπανδρέου. Αυτά όλα θα έχουμε ένα σχήμα που να τα καλύπτει. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο. Επιστροφή στον 21ο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ», είπε αρχικά ο κ. Λοβέρδος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν δεν καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του κόμματος, ο κ.Λοβέρδος απάντησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα αποχωρήσει. Χαρακτηριστικά είπε, «Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. (...) Δεν έχω κανένα μαράζι να τα κάνω αυτά. Πιστεύω σε αυτά. Έχω πάθος γι' αυτά. Αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή τα σκέφτηκα, δεν είναι σχήματα λόγου. Είναι πεποιθήσεις. Είναι πίστη. Θα γίνει αυτό. Αν δεν τα καταφέρω δεν θα κάθομαι εγώ στην παράταξη να πιέζω την παράταξη. Θα αποχωρήσω. Αλλά θα το καταφέρω», είπε.

Σε περίπτωση εκλογής του πάντως, αποκάλυψε ότι στο προεδρικό σχήμα θα συμμετέχουν και τρεις αντιπρόεδροι. «O ένας ή η μία θα έχει να κάνει με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόμματος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα και ο τρίτος ή τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράμματος μας που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και μετά θα πάψει να υπάρχει. Δηλαδή ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα στις 6 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση που μοιάζει με ένα άτυπο debate μεταξύ των υποψηφίων. Στην εκδήλωση που αφορά την «Δημοκρατία σε Δύσκολους Καιρούς» που έχει διοργανωθεί από τις «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» θα συμμετέχουν Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δεν θα συμμετέχει καθώς όπως εξηγούν πηγές στην Τρικούπη ακόμη οι υποψηφιότητες δεν είναι επίσημες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Elvira»: H Αμερικανίδα «βασίλισσα του σκότους» αποκάλυψε ότι έχει σχέση 19 χρόνια με γυναίκα!


Βάρκιζα: Σε κατάσταση σοκ το κοριτσάκι που «ξέχασαν» μόνο του μέσα σε σχολικό λεωφορείο για 4 ώρες

Γκάμπι Πετίτο: Tο θρίλερ της Καρολάιν επαναλαμβάνεται... στις ΗΠΑ και απασχολεί τους πάντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης