Μητσοτάκης: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ήρθε για να μείνει

Μητσοτάκης: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ήρθε για να μείνει

«Πρόθεσή μας είναι να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι 8 στους 10 εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί - «Θέλουμε λίγο χρόνο για την αστυνομία στα πανεπιστήμια», τόνισε για τα πανεπιστήμια

5373145
Αναφερόμενος στο θέμα της Παιδείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν είναι 40.000, αλλά 14.000 παιδιά που δεν μπήκαν παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πρόσθεσε, δε, πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια και τα ίδια κατάλαβαν πως έκαναν λάθος εκτιμήσεις, είπε και σημείωσε πως η αυτορύθμιση θα έρθει από τα ίδια τα πανεπιστήμια. Τόνισε, μάλιστα, ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήρθε για να μείνει στο σύστημα των εξετάσεων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce7vu0yi4n7l-se)


Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών έκανε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για ανοιχτά σχολεία με ξεκάθαρα πρωτόκολλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce7ucpt17sqp-se)


Πρόθεσή μας να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Κλείσιμο
«Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά. Δεν μπορώ ασφαλώς να προβλέψω από τώρα τι θα γίνει. Ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρα πρωτόκολλα- και για το πότε κλείνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός ευχόμενος καλή χρονιά και παροτρύνοντας τους γονείς να συμβουλευτούν τους παιδιάτρους και να κάνουν τα παιδιά τους το εμβόλιο. «Πρόκειται για το 18ο εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι κάνουν 17 εμβόλια.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για το στόχο των ανοιχτών σχολείων πρόσθεσε ότι δίνει σημασία στα self test και στο ενθαρρυντικό στοιχείο ότο 8 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι εμβολισμένοι. «Υπήρξε ωριμότητα δεν πήγαμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας αναλυτικά για το εθνικό σχέδιο για τη νέα γενιά. Παρότι απέφυγε να κάνει αναφορά στην στάση της αντιπολίτευσης, σχολίασε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από τη μια μας κατηγορούν ότι τα δίνουμε όλα και από την άλλη ότι δίνουμε ψίχουλα!». Tα τα μέτρα που ανακοίνωσε συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει διάλογος, ενώ ο ίδιος θα επιδιώξει να ακούσει από κοντά όλες τις απόψεις των νέων κάνοντας περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Θέλουμε λίγο χρόνο για την αστυνομία στα πανεπιστήμια

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός μίλησε για την ασφάλεια στην χώρα λέγοντας πως τα πράγματα είναι καλύτερα από το '20 αναφερόμενος στα στοιχεία δολοφονιών και ληστειών, παρά τα άγρια περιστατικά που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. «Θέλουμε μία αστυνομία δίπλα στον πολίτη», είπε λέγοντας πως και τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πως και οι αστυνομικοί είναι επίσης νέα παιδιά. Για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια είπε πως θα την χρησιμοποιηθεί όταν είναι πλήρως έτοιμη γιατί χρειάζεται εκπαίδευση. Δεν ακυρώνεται η πολιτική μας, θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να είμαστε πλήρως έτοιμοι, είπε. «Δεν υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια που να μπαίνει ο καθένας στο εξωτερικό, το ίδιο πρέπει να γίνει και στα ελληνικά ιδρύματα», είπε και επιχείρησε να αποθαρρύνει όποιους θα φαντάζονταν ένταση στα Πανεπιστήμια με την νέα χρονιά, λέγοντας πως μετά από αίτημα του πρύτανη και σήμερα η ΕΛΑΣ μπορεί να παρέμβει.


Ειδήσεις σήμερα

Μυθική συνάντηση: Ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε με τον Νίκο Γκάλη

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Μηταράκης: Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης