Στη Βόρεια Εύβοια ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στη Βόρεια Εύβοια ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «μετά την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές, είναι ανάγκη να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας»

androulakis
Την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη και συμφώνησαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσω αναπτυξιακών έργων, εμω τόνισαν και τη σημασία του Βόρειου οδικού άξονα της Εύβοιας για τη βελτίωση της σύνδεσης με τη Χαλκίδα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να παραμείνουν και να αποτραπεί η ερημοποίηση της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «μετά την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές, είναι ανάγκη να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας». Επιπλέον, ζήτησε να ολοκληρωθεί γρήγορα η καταγραφή των ζημιών, τόσο των δημόσιων υποδομών όσο και των ιδιωτικών περιουσιών που έχουν καταστραφεί ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εθνικοί πόροι για να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν.

Μιλώντας για το rescEU, του οποίου ήταν εισηγητής, σημείωσε πως είναι «επένδυση στην πρόληψη και Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη στην πράξη: Φέτος μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής προστασίας, ήρθε στη χώρα μας η μεγαλύτερη ομάδα δασοπυρόσβεσης που έχει αποσταλεί σε Ευρωπαϊκό κράτος στην ιστορία της Ένωσης. Όμως, όσα αεροπλάνα και μέσα αν έχουμε, απαιτείται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας βάσει βέλτιστων πρακτικών που θα διασφαλίζει τη σωστή αξιοποίησή τους, καθώς και συνεχείς προληπτικές παρεμβάσεις εντός των δασών».


Μετά την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές, είναι ανάγκη να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την ευρύτερη...

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Thursday, September 2, 2021


Ειδήσεις σήμερα:

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Στην ανακρίτρια ο Σεμέδο

Απεγκλωβισμός ανθρώπων μετά από φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης