Μητσοτάκης- Ερντογάν: Συμφωνία να μείνουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν κοντά στις εστίες τους

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Συμφωνία να μείνουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν κοντά στις εστίες τους

Κοινό μήνυμα Ελλάδας και Τουρκίας να μη γίνουν «αποθήκες προσφύγων της Ευρώπης» - Θετικό κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που κράτησε μισή ώρα - Τι περιλάμβανε η ατζέντα

mitsotakis-erdogan3
Θετικό κλίμα επικράτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν.  Το τηλεφώνημα κράτησε μισή ώρα και στη διάρκειά του, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.

- Tην Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία).

- Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

- Συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Το περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά – είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι κκ. Φραγκογιάννης και Ονάλ.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 3.625 τα κρούσματα - 30 θάνατοι, 296 οι διασωληνωμένοι

Ερντογάν: Διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή Ταλιμπάν - Δύσης, συμπλέει με την Αθήνα για το μεταναστευτικό

Αφγανιστάν - Βίντεο: Γονείς δίνουν τα παιδιά τους σε στρατιώτες για να τα περάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης