ΚΙΝΑΛ: Ενημέρωση για τις πυρκαγιές ζητά η Γεννηματά - Στα μέτωπα της πυρκαγιάς κλιμάκιο του κόμματος

ΚΙΝΑΛ: Ενημέρωση για τις πυρκαγιές ζητά η Γεννηματά - Στα μέτωπα της πυρκαγιάς κλιμάκιο του κόμματος

Επίσκεψη στελεχών του κόμματος σε Αχαΐα, Βαρυμπόμπη και Βόρεια Έυβοια

genimata
Πρωτοβουλίες λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, για τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μας. Η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά μετά την επίσκεψη της και αυτοψία της κατάστασης σε Αχαϊα και Βαρυμπόμπη, επικοινώνησε την Πέμπτη το πρωί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής ζητώντας πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου, επισκέφθηκε την Βόρεια Εύβοια. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Λίμνης ώστε να ενημερωθεί για την πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή. Μετέβησαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές, όπου και ενημερώθηκαν, από τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιο Δημακογιάννη καθώς και από τον επιχειρησιακό Συντονιστή του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Παξών και Λευκάδας, Υποστράτηγο Κ.Παχίδη, για τα κρίσιμα μέτωπα και ειδικά για την ανάγκη αναχαίτισης της φωτιάς στην γραμμή Σκεπαστή-Αμέλαντες.

Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε, «οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν υπεράνθρωπη αλλά και άνιση προσπάθεια με τις πύρινες φλόγες, αφού το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει και τα σχέδια είναι ανεφάρμοστα. Υπάρχει έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης σε εκείνους που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Δυστυχώς, και ενώ η μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια είναι σε εξέλιξη, το αίτημα για ενίσχυση στην κατάσβεση με εναέρια μέσα, δεν έχει ικανοποιηθεί».

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής που βρέθηκε στην περιοχή αποτελείται από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά» Κατερίνα Μπατζελη.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων – Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης