Μπούρας για πόθεν έσχες Πολάκη: «Από το 2015 έως το 2018 έκρυβε την ατομική επιχείρηση της συζύγου του»

Μπούρας για πόθεν έσχες Πολάκη: «Από το 2015 έως το 2018 έκρυβε την ατομική επιχείρηση της συζύγου του»

«Να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν» τον κάλεσε η ΝΔ

5316099
Στην αντεπίθεση πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής η ΝΔ για το Πόθεν Έσχες του Παύλου Πολάκη μετά και τις απειλές του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για «σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου» στις δηλώσεις του πρώην υπουργού σχετικά με την δήλωση της ατομικής επιχείρησης της συζύγου του η οποία δηλώθηκε αναδρομικά τον Μάρτιο του 2021.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάση Μπούρα ο οποίος σε ανακοίνωσή του δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πολάκη και διευκρίνησε ότι στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 που υπέβαλε ο κ. Πολάκης δεν εμφάνιζε την ατομική επιχείρηση της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο κ.Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής; Πώς λοιπόν ο κ.Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού.

Ο Θανάσης Μπούρας σε ανακοίνωσή του σχετικά με το πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αναφέρει:

Κλείσιμο
«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ' όλους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο. Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα. Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020. Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του. Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η επιτροπή έθεσε τη δήλωσή του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021».


Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: 30χρονη ανεμβολίαστη δίνει μάχη διασωληνωμένη στον «Άγιο Ανδρέα»

Άσλεϊ Γκράχαμ: Mε μία γυμνή selfie δείχνει πόσο έχει φουσκώσει η κοιλίτσα της στην εγκυμοσύνη - Φωτογραφία

Το σύνδρομο Guillain-Barré καταχωρείται ως πολύ σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου της Janssen
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης