Κοντοζαμάνης: Ο γιατρός που χειρούργησε την άτυχη 14χρονη είχε προηγούμενη καταδίκη!

Κοντοζαμάνης: Ο γιατρός που χειρούργησε την άτυχη 14χρονη είχε προηγούμενη καταδίκη!

Ο γιατρός ελέγχεται για τον θάνατο της 14χρονης που πέθανε από σηπτικό σοκ μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου – Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η εισαγγελία δεν είχε κοινοποιήσει προηγούμενη καταδίκη του εννέα χρόνια μετά

kontozamanis_1
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης για τον ιατρό ο οποίος ελέγχεται για τον άδικο θάνατο της 14χρονης Γωγώς στην Επανομή Θεσσαλονίκης που κατέληξε έπειτα από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου για να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία της έπειτα από μπούλινγκ που δεχόταν στο σχολείο όπως κατήγγειλε ο πατέρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ανέφερε πως αν και ο συγκεκριμένος ιατρός είχε καταδικαστεί πριν από 9 έτη για θάνατο άλλου ασθενούς εξ αμελείας, η εισαγγελία ουδέποτε ενημέρωσε τον ιατρικό σύλλογο για την επίμαχη απόφαση ώστε ο Σύλλογος να κρίνει αν συντρέχουν λόγοι επιβολής πειθαρχικών ποινών ή ακόμη και αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε βέβαια πως οι σχετικές αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων στηρίζονται σε αρκετούς παράγοντες και δεν εκδίδονται αυτόματα με κάθε καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, το αρμόδιο δικαστήριο δεν προσκόμισε καν τα στοιχεία στο αρμόδιο όργανο.

Σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε:

«Ασύλληπτο και αδιανόητο. Ο Υπουργός Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν απαντά στο ερώτημα αν θα έπρεπε να χειρουργεί εν έτει 2021 ο καταδικασθείς, με αμετάκλητη εφετειακή απόφαση, γιατρός που χειρούργησε την αδικοχαμένη Γωγώ. Μένω άναυδος» και πρόσθεσε «Είναι συγκλονιστική η ομολογία του κ. Κοντοζαμάνη ότι έπρεπε να κατατεθεί η ερώτησή μου για το τραγικό γεγονός του θανάτου της 14χρονης Γωγώς για να ασχοληθεί το Υπουργείο Υγείας με τη συγκεκριμένη υπόθεση».



Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Οι Ατζούρι δεν θα κάνουν τον «θριαμβευτικό γύρο» στη Ρώμη λόγω κορωνοϊού


Θεμιστοκλέους: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 15- 17 ετών


Θεσσαλονίκη: Ισόβια στα τρία αδέλφια για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ταχυφαγείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης