Δημοσκόπηση MRB: Η Φώφη Γεννηματά προηγείται στα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής

Στη δεύτερη θέση ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης – Δείτε αναλυτικά

Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει η Φώφη Γεννηματά έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη σε δημοσκόπηση της MRB σχετικά με την καταλληλότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει στο σύνολο του εκλογικού σώματος ποσοστό 29%, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντίπαλος της κυρίας Γεννηματά στην εκλογή ηγεσίας του 2017, συγκεντρώνει ποσοστό 20% και 12,7% αντίστοιχα. Το 6,9% επιθυμεί κάποιον άλλο και το αρκετά υψηλό ποσοστό που φτάνει το 30,4% δεν παίρνει θέση.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις εντός των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ (του 2019), καθώς η κυρία Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50% (56,7%), ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος 24,3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 15.9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα ποσοστά του κυρίου Ανδρέα Λοβέρδου εμφανίζονται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

Η Φώφη Γεννηματά εμφανίζει υψηλά ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25%.

Οι ερωτηθέντες δίνουν απαντήσεις και για το αν το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να συνεργαστεί με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΚΙΝΑΛ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνεργαστεί ή να συμμαχήσει με κάποια από τα δύο μεγάλα κόμματα» λέει το 63,6% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, ενώ όχι στη συνεργασία απαντά και το 33,3% του συνόλου των ερωτηθέντων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός σε πλοίο στη Ραφήνα: 17χρονοι έφυγαν από την Ίο μετά από κορωνοπάρτι - 14 βγήκαν θετικοί

Βίντεο ντοκουμέντο: 25χρονος πυροβολεί εν ψυχρώ δυο 20χρονους έξω από μπαρ στη Χαλκιδική

Σάκης Κατσούλης - Ηλίας Μπόγδανος: Έξοδος με τα… κορίτσια τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr