Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news ότι αφαιρείται το «χωρίς συναίνεση» από τον ορισμό του βιασμού

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news ότι αφαιρείται το «χωρίς συναίνεση» από τον ορισμό του βιασμού

Το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ επισημαίνει ότι όχι μόνον δεν αφαιρείται ο όρος «χωρίς συναίνεση», αλλά το πλαίσιο αυστηροποιείται - Στόχος είναι να καλυφθεί κάθε δυνατή περίπτωση, ακόμη και να υπάρχει παραπλανητική απόσπαση συναίνεσης

nea-dimokratia3
«Ψευδείς ειδήσεις» χαρακτηρίζει το Παρατηρητήριο της ΝΔ για τα Fake News, τι πληροφορίες περί δήθεν εισήγησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα για την απάλειψη της έννοιας της συναίνεσης από τον ποινικό ορισμό του βιασμού και τη μετατροπή της σε «άσκηση βίας».

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν αφαιρείται ο όρος «χωρίς συναίνεση», αλλά το πλαίσιο αυστηροποιείται ώστε με τις νέες ρυθμίσεις να οριοθετούνται αναλυτικότερα και ειδικότερα όλες οι συμπεριφορές που μπορούν να στοιχειοθετήσουν το έγκλημα του βιασμού, προβλέποντας κάθε δυνατή περίπτωση, όπως ακόμη και το να υπάρχει παραπλανητική απόσπαση συναίνεσης». Ο ΠΚ θα περιλαμβάνει ειδική παράγραφο για την τέλεση ή ανοχή γενετήσιας πράξης, αποσπώντας τη συναίνεση του παθόντος με παραπλάνησή του, είτε ως προς τα ειδικότερα χαρακτηριστικά, είτε εκμεταλλευόμενος τη θέση επιρροής του.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που κατασκευάζουν και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που άνοιξε το δρόμο για το ελληνικό #ΜeΤoo, οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας αυστηροποιούνται και οι αλλαγές στα συγκεκριμένα άρθρα στον Ποινικό Κώδικα που αφορούν στο βιασμό θα συντείνουν όχι μόνο στην αυστηροποίηση του πλαισίου, αλλά και στην επαύξηση της πραγματικής έκτισης των ποινών, δηλαδή της πραγματικής τιμωρίας», σημειώνει το Παρατηρητήριο.

Αναλυτικά, το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ αναφέρει:

Η Ν.Δ. αφαιρεί τη «συναίνεση» από τον ορισμό του βιασμού;

Τις τελευταίες ημέρες διακινείται από συγκεκριμένα sites και χρήστες social media η ψευδής είδηση ότι δήθεν η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα που ορίστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κων/νο Τσιάρα, εισηγείται την απάλειψη της έννοιας της συναίνεσης από τον ποινικό ορισμό του βιασμού και τη μετατροπή της σε «άσκηση βίας».

Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν αφαιρείται ο όρος «χωρίς συναίνεση», αλλά το πλαίσιο αυστηροποιείται ώστε με τις νέες ρυθμίσεις να οριοθετούνται αναλυτικότερα και ειδικότερα όλες οι συμπεριφορές που μπορούν να στοιχειοθετήσουν το έγκλημα του βιασμού, προβλέποντας κάθε δυνατή περίπτωση, όπως ακόμη και το να υπάρχει παραπλανητική απόσπαση συναίνεσης.

Προκειμένου να μη μείνει καμία περίπτωση ατιμώρητη, στον Ποινικό Κώδικα θα υπάρχει ειδική παράγραφος στην οποία θα γίνεται αναφορά στην τέλεση ή ανοχή γενετήσιας πράξης, αποσπώντας τη συναίνεση του παθόντος με παραπλάνηση αυτού ως προς τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της γενετήσιας πράξης ή εκμεταλλευόμενος τη θέση επιρροής του.

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που κατασκευάζουν και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που άνοιξε το δρόμο για το ελληνικό #ΜeΤoo, οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας αυστηροποιούνται και οι αλλαγές στα συγκεκριμένα άρθρα στον Ποινικό Κώδικα που αφορούν στο βιασμό θα συντείνουν όχι μόνο στην αυστηροποίηση του πλαισίου, αλλά και στην επαύξηση της πραγματικής έκτισης των ποινών, δηλαδή της πραγματικής τιμωρίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Το μήνυμα της Μέρκελ για τη Σύνοδο των G7: «Επιστρέφει η πολυμέρεια»

Κρήτη: «Μυθιστορηματική» κλοπή «ξεχασμένου» εκατομμυρίου σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα

Ρίκι Μάρτιν: «Οι γιοι μου ανυπομονούν να έρθουν μαζί μου στην περιοδεία, όμως η κόρη μου δεν με αφήνει καν να τραγουδήσω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης