Καραμανλής: Αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της χώρας με ΣΔΙΤ

Καραμανλής: Αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της χώρας με ΣΔΙΤ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου για προβλήματα σε σχολικά κτίρια της Θεσσαλονίκης

karamanlis_k_ax1
Σε αξιοποίηση των ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με τον κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου για προβλήματα σε σχολικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αναβάθμιση πολλών σχολικών μονάδων στην Ελλάδα. Στο υπουργείο Υποδομών δεν μας απασχολούν μόνο τα μεγάλα έργα (οδικά, σιδηροδρομικά, λιμένες, αεροδρόμια) αλλά και τα λεγόμενα μικρά που έχουν άμεσο αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή των πολιτών».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως εκπονείται ειδικό πρόγραμμα στην Κεντρική Μακεδονία «για 17 νέες σύγχρονες, βιοκλιματικές μονάδες που θα γίνουν με ΣΔΙΤ. Δεν θα αξιοποιήσουμε μόνο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και άλλα εργαλεία και ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις από σοβαρές εταιρείες».

Ειδήσεις σήμερα 

Το Λας Βέγκας «ξανάνοιξε στο 100%» για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο - Δείτε την... αντίστροφη μέτρηση

Το 48% των Ιαπώνων θέλουν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ολόκληρη η απολογία του 75χρονου - Τα ήθελε όλα, είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και τρελάθηκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης