Γεννηματά: Με τον Γιώργο Παπανδρέου ζήσαμε μαζί την ιστορική αλλαγή, μαζί θα πετύχουμε και τη νέα

Γεννηματά: Με τον Γιώργο Παπανδρέου ζήσαμε μαζί την ιστορική αλλαγή, μαζί θα πετύχουμε και τη νέα

Θερμά λόγια από την Φώφη Γεννηματά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος σε εκδήλωση στην Πάτρα - «Το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε, σήκωσε μεγαλύτερες ευθύνες από όσες του αναλογούσαν» είπε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου

genimata-papandreou
Πολύ καλές παραμένουν οι σχέσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η απόδειξη ήρθε από την επίσκεψη και των δύο, με διαφορετικές αφορμές, στην Πάτρα. Η πρόεδρος του κόμματος παραχώρησε την Πέμπτη συνέντευξη στο πλαίσιο του Regional Growth Conference στην οποία εκτός από θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε και στο αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής. Τη συζήτηση παρακολούθησε και ο κ. Παπανδρέου, για τον οποίον η Φώφη Γεννηματά μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια.

Όπως τόνισε, η Αχαΐα είναι μια ιστορική περιοχή για το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε λέγοντας ότι θυμάται από παιδί όταν περπατούσαν στα καλντερίμια μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου σε ιστορικές στιγμές για την χώρα. «Ευτυχίσαμε να ζήσουμε την αλλαγή και αισιοδοξώ ότι θα ζήσουμε και τη νέα αλλαγή και θα την πετύχουμε μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας «πως το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε, σήκωσε μεγαλύτερες ευθύνες από όσες του αναλογούσαν».

Η κ. Γεννηματά επέρριψε ευθύνες στην διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τον εκτροχιασμό, όπως είπε, της οικονομίας που οδήγησε την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια. Αλλά και αργότερα με το αντιμνημονιακό αφήγημα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επέκρινε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «καβάλησε» το κύμα οργής που είχε δημιουργηθεί τότε.

unnamed-25


«Ήταν τεράστια η προσπάθεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να σταθεροποιηθούμε και του Γιώργου (Παπανδρέου) για να μη βγούμε εκτός ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας ότι σήμερα κοιτάνε μπροστά, έχοντας κλείσει όλους τους λογαριασμούς και τις πληγές του παρελθόντος, ενώ παραδέχθηκε πως έχουν πληγώσει και ανθρώπους.

Κλείσιμο
Με αυτή την αφορμή, η κ. Γεννηματά απηύθυνε κάλεσμα σε παλιά στελέχη που δεν έχουν επιλέξει άλλη κομματική στέγη ή έχουν επενδύσει σε «καρέκλες», όπως είπε, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του, δηλαδή το Κίνημα Αλλαγής. Όπως είπε, όσα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πλήγωσαν ή στεναχώρησαν να ξανά δώσουν μια ευκαιρία στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη Νέα Γενιά του κόμματος, που όπως είπε παρά την πανδημία «είδαν» ότι κάτι πάει να γίνει και ήρθαν και στέκονται δίπλα στο κόμμα.

unnamed-24


Υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την αυτόνομη πορεία του κόμματος αλλά και το αφήγημα που έχουν το οποίο είναι προοδευτικό, σύγχρονο και σοσιαλδημοκρατικό και απαντά στην ανάγκη ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανισότητες. «Διεκδικούμε τη ψήφο των προοδευτικών πολιτών, όχι μόνο για την ιστορική μας διαδρομή που είναι ανεξίτηλη και ανεκτίμητη αλλά για το νέο αφήγημα. Για αυτό το νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο», είπε χαρακτηριστικά.


Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Γεννηματά:





Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.239 τα νέα κρούσματα - 476 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι 

Βρετανική «πράσινη λίστα» για τον τουρισμό: Δεν θα προστεθούν χώρες ή περιοχές λέει το BBC 

Τραγωδία στα Μάλγαρα: «Το μωρό ήταν κάθε μέρα μαζί μας - Άδικα πήρα την αμαρτία», λέει η γιαγιά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης