Τα αποκαλυπτικά SMS Καλογρίτσα - Παππά: «Νίκο, σύντροφε, λεβέντη και καμάρι μου»

Τα αποκαλυπτικά SMS Καλογρίτσα - Παππά: «Νίκο, σύντροφε, λεβέντη και καμάρι μου»

Από τα sms που κατέθεσε ο μάρτυρας επιβεβαιώνεται πως ο Νίκος Παππάς συντόνιζε κάθε ενέργεια του Καλογρίτσα -Βρισκόταν πίσω από τις προσπάθειες εξεύρεσης χρημάτων ακόμα και για την εγγυητική επιστολή 3 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή του «μπροστινού» στον διαγωνισμό

kalogritsas
«Φωτιά» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας με την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή καθώς αποκάλυψε μέρος της γραπτής αλληλογραφίας που είχε με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της εξέτασης, ο μάρτυρας προσκόμισε στην προανακριτική κρίσιμο υλικό που επιβεβαιώνει - όπως υποστήριξε - ότι ο κ. Παππάς – τον οποίο αποκαλούσε «λεβέντη» και «καμάρι μου» - ήταν συντονιστής της δημιουργίας Syriza Channel και ο ίδιος, εκτελεστικός βραχίονας του εγχειρήματος.

Στελέχη της προανακριτικής αναφέρουν ότι τα νέα στοιχεία ενισχύουν τις ενδείξεις πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό καθώς δείχνουν ότι:

- Ο κ. Παππάς ήταν συντονιστής του σχεδίου για την δημιουργία του Syriza Channel ενεργοποιώντας τον κ. Καλογρίτσα ως «μπροστινό» επιχειρηματικού σχήματος που θα μετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι την επίμαχη περίοδο ο κ. Παππάς ήταν υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ και θεσμικός εγγυητής της ορθής διεξαγωγής του διαγωνισμού

- Από τα sms που κατέθεσε ο μάρτυρας επιβεβαιώνεται πως ο κ. Παππάς συντόνιζε κάθε ενέργεια του κ. Καλογρίτσα. Βρισκόταν πίσω από τις προσπάθειες εξεύρεσης χρημάτων ακόμα και για την εγγυητική επιστολή 3 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή του «μπροστινού» στον διαγωνισμό

- Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα, ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όρισε ακόμα και το ύψος του ποσού που προσφέρθηκε από την εταιρεία Καλογρίτσα κατά την διάρκεια της δημοπρασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός έγινε με τους υποψηφίους αποκλεισμένους σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης. Ειδικότερα, ο κ. Καλογρίτσας είπε στην προανακριτική: «Εάν οι Άραβες, δεν είχαν βάλει τα 3 εκατομμύρια τότε, δεν θα είχε παρθεί ποτέ αυτή η άδεια, που κατ’ εντολή φτάσαμε στο νούμερο που φτάσαμε και την πήραμε και μετά κατέστρεψαν την οικογένειά μου».

Κλείσιμο
Πέραν αυτών, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι συμμετείχε σε μια κλειστή σύσκεψη του κ. Παππά για την διαμόρφωση του τελικού νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Εκείνη την περίοδο έτρεχε παράλληλα το project για την δημιουργία του Syriza Channel. Ανέφερε λοιπόν πως βασικό θέμα της επίμαχης σύσκεψης ήταν η διαμόρφωση του τελικού αριθμού των καναλιών που θα αδειοδοτούνταν: «Ήταν διάφοροι εκεί. Εν πάση περιπτώσει, όταν με έπεισαν, με πίεσαν να πω, είπα. Είχα διαφωνήσει με τα τέσσερα. Είπα: πολύ περισσότερα. Βεβαίως, οφείλω να πω ότι σε αυτό το τραπέζι υπήρξαν και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι που είπαν να είναι περισσότερα τα κανάλια. Θυμάμαι, βέβαια, τον Νίκο, ο οποίος εξαγριωμένα υπερασπίστηκε τα τέσσερα. Και έμειναν στα τέσσερα».

- «Νίκο, σύντροφε λεβέντη και καμάρι μου»

Ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)» φέρεται να είπε ο μάρτυρας για να παραθέσει γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό ζητώντας οδηγίες καθώς τα χρήματα της εγγυητικής δεν είχαν βρεθεί:

- Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον ΤΙΠΟΤΑ) πρέπει να ξέρω κάτι

- Ν. Παππάς: Να μιλήσουμε

- Χρ. Καλογρίτσας: το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του: … από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00… να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

{ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!}

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!! Ξανά λέω: ΑΝ, δεν τα πούμε.. Τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι

- Ν. Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις.

- Ν. Παππάς: Κατά τις 6

- Χρ. Καλογρίτσας: Περιμένω!

- Χρ. Καλογρίτσας: Να περάσω από σένα;

- Χρ Καλογρίτσας: Κατά τις 6, σύντροφε πού; Σε εσένα ή εδώ;

- Ν. Παππάς: περίμενε λίγο

- Χρ. Καλογρίτσας: ότι πεις και όταν πεις ! Αρκεί να φύγω από σένα στις 7! Σ.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το απόσπασμα των sms που κατέθεσε ο μάρτυρας στην επιτροπή αποτελεί μία από τις 154 σελίδες που φαίνεται να αποτελούν το επίμαχο αρχείο Καλογρίτσα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες σελίδες να περιλαμβάνουν γραπτά μηνύματα.

Δείτε το έγγραφο με τα μηνύματα:
sms-kalogritsas

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν «παρών» και ένας βουλευτής. Ο μάρτυρας δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή είπε όμως ότι δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.

- Η «ομάδα Παππά» υπολόγισε το μπάτζετ για το Syriza channel στα 50 εκατ. ευρώ

Ο κ. Καλογρίτσας τόνισε ότι η κατάθεση των επίμαχων sms έγινε προκειμένου να αποδείξει ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι όπου έκλεισε τυπικά η συνεργασία τους για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε με την υπόδειξη του κ. Παππά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συμφωνία προέβλεπε ότι το συνολικό μπάτζεντ για την δημιουργία του Syriza channel διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ από μελέτες της «ομάδας Παππά». Οι δύο πλευρές θα μετείχαν 50 – 50 που σημαίνει ότι η CCC θα έβαζε 25 εκατ. ευρώ και η «ομάδα Παππά», στην οποία ο ίδιος συμμετείχε ως «μπροστινός» βάζοντας μόνο το όνομά του, θα έβρισκε τα υπόλοιπα 25 εκατ. ευρώ.

Στ. Κελέτσης: Τον υπολογισμό ποιος τον είχε κάνει για τα 50 εκατομμύρια;

Χρ. Καλογρίτσας: Η ομάδα Παππά. Εγώ το πολύ πολύ έδινα καμιά δακτυλογράφο εκεί για να βοηθάει. Έδινα καμιά δακτυλογράφο, δεν έδινα στελέχη. Δεν έχω καμία εμπειρία, δεν έχω καμία σχέση. Εννοείται ότι η συμφωνία είναι να κάνουμε το κανάλι χρηματοδοτικά 50 - 50. Το κανάλι θα ήταν της ομάδας (Παππά) η οποία μίλαγε μαζί τους (με την CCC) […] Είπαμε, γνωρίζαμε τη διαδικασία των χρημάτων πώς θα έμπαιναν, ότι θα χρειαζόταν μια εγγυητική επιστολή 3 εκατομμυρίων, ότι θα χρειαζόταν από την προσφορά που θα κάναμε πρώτη δόση, δεύτερη δόση κ.λπ., γιατί είχαν βγει όλα αυτά. Και με άνεση είπε (Η CCC) ότι «εμείς έχουμε συμφωνήσει να βάλουμε τα πρώτα 25, αφού θα είναι 50, και εσείς θα βάλετε τα υπόλοιπα δεύτερα 25». Αυτό είχε κλείσει, είχε σαφέστατα κλείσει. Δεν με ενδιέφερε εμένα να συζητήσω περισσότερο. Τη βρήκα έτοιμη τη συζήτηση. Απλώς κάποια στιγμή μου λένε οι μεταφραστές να σηκώσω το χέρι και να κλείσω το χέρι μου μαζί του. Σηκώθηκα, φιληθήκαμε τρεις φορές, σφίξαμε και τα χέρια, είπαν και «Σαλάχ» και αυτά και τελείωσε. Ε, μετά ήπιαμε ένα-δυο ποτά εκεί και σηκωθήκαμε και φύγαμε. […] Αυτή είναι η πρώτη φάση όπου ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα κανάλι μόνοι μας, η παρέα, και στην πορεία μου ζήτησαν αν δέχομαι να συνεχίσω να είμαι «μπροστινός», γιατί ήμουν ένας μπροστινός που με σεβόντουσαν, με αγαπούσαν, με εκτιμήσουν. Δεν με είχαν βάλει ως έναν δήθεν αχυράνθρωπο, αλλά και χωρίς να ξέρω και τίποτα. Δεν με ενημέρωναν για τίποτα. Όταν λέμε για τίποτα, για τίποτα, καμία ενημέρωση. Ό,τι θέλανε μου λέγανε μη τυχόν κάπου εκτεθώ κ.λπ. Αυτή είναι η πρώτη φάση»

Καλογρίτσας: «Οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία»

Πέραν αυτού, ο Χρήστος Καλογρίτσας επανέλαβε ότι η εμπλοκή του στο σχέδιο δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» έγινε μετά από πρόσκληση του Νίκου Παππά ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κουμουνδούρου του ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή ώστε τα μέλη της «ομάδας Παππά» όπως την αποκάλεσε διεκπεραίωνε τις εργασίες της στα γραφεία του γνωστού εργολάβου στην Νέα Σμύρνη.

«Κάπου στον Οκτώβριο του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ, να βοηθήσω με κάποιον τρόπο, σε μία πρόσκληση που μου έκανε ο Νίκος ο Παππάς με κάποιους άλλους για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τα ΜΜΕ, για τα οποία μιλήσαμε τότε, δεν ήταν ντε και καλά το κανάλι. Ήταν το κανάλι και άλλα μέσα, όπου ο Νίκος, με τις αρμοδιότητες που είχε του Υπουργού του συγκεκριμένου, ήθελε να δημιουργηθεί αυτή η υποστηρικτική ομάδα των ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομά μου μόνο. Μου ζήτησαν το όνομά μου. Δέχθηκα να δώσω το όνομά μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο, γιατί εκείνη τη στιγμή -μιας και προσπαθούν εδώ οι διάφοροι να δουν πόσα λεφτά είχα τότε, είχα πολλά λεφτά πάντα- τα χρήματά μου ήταν όλα δεσμευμένα, και τα δικά μου και της οικογένειάς μου… Επομένως, αυτό που μου ζήτησαν το έδωσα, γιατί σε όλη μου τη ζωή πολιτικά στρατολογημένος ήμουν, απ’ όπου μου ανατίθετο. Μόνοι μας πηγαίναμε να προχωρήσουμε όλο αυτό, ο καθένας με τον ρόλο που ετάχθη. Εγώ ετάχθηκα στο ρόλο του ονοματοδότη. Τώρα, αν ο ρόλος του ονοματοδότη, όπου μέσα εμπεριείχε όλο τον πρότερο βίο μου, όλη τη δική μου πορεία τόσο από ιδεολογικής όσο και από αγωνιστικής άποψης, τα έδωσα όλα αυτά. Τίποτα άλλο δεν είχα υποσχεθεί να δώσω» φέρεται να είπε για να προσθέσει: «Βεβαίως, όταν κάθε τόσο μου ζητούν κάπου να συνεισφέρω, να βοηθήσω, πάντα το έκανα. Έτσι ένιωθα τη στράτευσή μου στα εβδομήντα μου περίπου τότε, εξήντα οκτώ χρονών. Ξεκίνησαν αυτή την οργάνωση και εγώ με τον τρόπο που με κάλεσαν, ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Δεν είχαμε ή, αν θέλετε, εγώ δεν είχα ακούσει ότι θα υπάρξουν άλλοι συνεργάτες ή οτιδήποτε. Φτάσαμε σε διάφορα σημεία. Ξεκίνησε, παράλληλα με το κανάλι που ετοιμαζόταν, να ετοιμάζεται και μία εφημερίδα. Είχα κι έναν τρόπο εκεί κάποιας συνεργασίας… Κάθε λέξη που χρησιμοποιώ χρειάζεται και μία επεξήγηση. Εν πάση περιπτώσει, στήριξα και το «Κόκκινο», γιατί ήταν όλο το σχήμα…

Στ. Κελέτσης: Εννοείτε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»;

Χρ. Καλογρίτσας: Ναι. Δίπλα τους ήμουν. Και όσον αφορά το κανάλι και την εφημερίδα που ξεκίνησαν οι διάφορες ομάδες που οργανώθηκαν υπό τον Νίκο Παππά, δούλευαν στα δικά μου γραφεία.

Στ. Κελέτσης: Πού ήταν δηλαδή τα γραφεία;

Χρ. Καλογρίτσας: Στη Νέα Σμύρνη στα γραφεία μου. Είχαν έρθει μερικές δεκάδες άτομα τα οποία δούλευαν εκεί. Μπορεί ο Τζανακόπουλος να μην το ξέρει.

Στ. Κελέτσης: Αυτά ήταν κομματικά στελέχη. Τι ήταν;

Χρ. Καλογρίτσας: Δεν ξέρω. Εγώ τον Νίκο τον Παππά ήξερα. Τι έφερε ο Νίκος τώρα…

Στ. Κελέτσης: Σας τα είχε στείλει ο Νίκος ο Παππάς λέτε.

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Νίκος ο Παππάς μπορεί να έφερνε αγορά, μπορεί να έφερνε οτιδήποτε. Εν πάση περιπτώσει δεν καθόμουν εκεί να ασχοληθώ. Αν καθίσω να σταχυολογήσω τα στοιχεία που είχα τότε, μπορεί και να βρω τι είναι ο καθένας. Υπάρχουν τα στοιχεία. Γιατί πληρώθηκαν και κάποιοι και κάτι μπορούμε να βρούμε, όλο και κάτι μπορούμε να βρούμε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εγώ μιλάω για τον Νίκο, τη σχέση μου με τον Νίκο. Όλα πήγαιναν καλά. Και όπως σας είπα και χθες, ένα καταμεσήμερο του καλοκαιριού μου ειπώθηκε η ενδεχόμενη συνεργασία μου με κάποια εταιρεία. Η εταιρεία αυτή ήταν η CCC. Δεν μου είπαν ότι θα συνεργαστώ με τον Χούρι. Μου είπαν ότι θα συνεργαστώ με την CCC. Στην αρχή είπα να το σκεφτώ. Σκέφτηκα, άντλησα μερικές πληροφορίες. Δεν ήθελα να συνεργαστώ για λόγους που και χθες εξέθεσα. Με παρακάλεσε ο Νίκος. Τελικά το αποδέχθηκα. Μάλιστα τότε ενθυμούμαι ότι κάποιος από την παρέα μού είχε πει ότι μην ανησυχείς…Και αυτό το όνομα μπορεί να το θυμηθώ, γιατί έχουν περάσει χρόνια τώρα και μου ήρθε χθες στη μνήμη. Όταν είχα τις αμφιβολίες μου για τους συγκεκριμένους Άραβες, τότε μου είπαν ότι ξέρεις -όπως και να με αποκάλεσαν- αυτή η CCC μας στήριξε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Νετανιάχου τον Γενάρη, αν θυμάμαι καλά. Εντάξει τα δέχτηκα όλα αυτά και έτσι προχώρησα. Του λέω: «Εντάξει το όνομα δίνω, θα προχωρήσω». Θέλω να μείνω μέχρι εδώ, γιατί υπάρχει αυτή η πρώτη περίοδος στην οποία προσπαθούν να πουν τα παιδιά που είναι εδώ ότι δεν συνέβη τίποτα τέτοιο, δεν υπήρχαν σχέσεις, δεν υπήρχε τίποτα. Θέλω να το τελειώνω αυτό το κεφάλαιο. Εγώ τους Άραβες δεν τους γνώριζα. Τούτο λέει ελάχιστα, δεν λέει πολλά.

- Τον Νίκο τον ένιωθα τελείως παιδί μου… στο τέλος με «πήδ@@αν» ομαδικά

Ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι δέχθηκε να μετέχει στο όλο εγχείρημα λόγω των στενών σχέσεων που είχε αναπτύξει με τον κ. Παππά.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι εισέπραξε εγκατάλειψη και εκβιασμούς.

Χρ. Καλογρίτσας: Τον Νίκο Παππά τον είχα αγαπήσει τόσο πολύ απ’ όλα αυτά τα παιδιά, που πραγματικά τον ένιωθα τελείως παιδί μου. Είναι γεγονός ότι βρέθηκα να μου τελειώσουν την οικογένειά μου, να μου τελειώσουν τα παιδιά μου, να μου τελειώσουν την περιουσία μου, να μου τελειώσουν το σπίτι μου και να μην βρεθεί ούτε ένας να υποστηρίξει για κάτι, να κρυφτούν όλοι τους και να με απειλούν κάθε ημέρα και να με εκβιάζουν κάθε ήμερα. Έφτασα σε αυτήν την αηδία σήμερα εδώ να λέω κουβέντες για τον Νίκο ή για οποιονδήποτε άλλον. Είναι τραγικό. Θα προτιμούσα να είχα τελειώσει, να μην βρεθώ ποτέ εδώ.

Π. Πολάκης: Το έγκλημα πού είναι, δεν κατάλαβα.

Χρ. Καλογρίτσας: Εάν οι Άραβες, Παύλο, δεν είχαν βάλει τα 3 εκατομμύρια τότε, δεν θα είχε παρθεί ποτέ αυτή η άδεια, που κατ’ εντολή φτάσαμε στο νούμερο που φτάσαμε και την πήραμε και μετά κατέστρεψαν την οικογένειά μου. Οι Άραβες είναι οι πρωταίτιοι που οφείλουν σε μένα τη ζωή μου, οφείλουν τα πάντα. Βεβαίως, εν συνεργασία με αυτά τα καλά παιδιά με τα οποία κάθε μέρα μιλάγαμε δεκαπέντε φορές και μετά την ημέρα της εν συναινέσει συμφωνίας να μην βάλω εγώ τα χρήματα, που δεν τα είχα, και αφού μέχρι και την προηγούμενη μέρα ένας από τους καλύτερους φίλους μου εκεί μέσα, ο καλυτερότερος, με «δούλευε», με συμπαραστάτη βέβαια πάντα για να έχουν και νομική στήριξη τον Γιάννη Μαντζουράνη. Με «δούλεψαν» σκληρά μέχρι και την τελευταία μέρα και το βράδυ –με συγχωρείτε, κυρίες μου γι’ αυτό που θα πω- με «πήδηξαν» ομαδικά, λέγοντάς μου ότι είμαι οικογένειά τους, ότι δεν θα με καταστρέψουν ποτέ. Δεν ξαναείδα τηλεφώνημα, εκτός από όταν με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento, δήθεν ότι από εκεί θα μπορούσα να απαντήσω κ.λπ. στον εξευτελισμό».

- Τα βοσκοτόπια και ο Καμμένος

Ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση με τα «βοσκοτόπια» που δημιούργησαν μείζον πολιτικό θέμα στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον μάρτυρα δημιουργήθηκε από την τακτική του κ. Πάνου Καμμένου, τον «συνεταιράκο» του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον αποκάλεσε. Να σημειωθεί ότι οι Καλογρίτσας – Καμμένος είναι κουμπάροι:

Χρ. Καλογρίτσας: Βοσκοτόπια, λέει. Τι είναι τα βοσκοτόπια; Τα βοσκοτόπια τα βρήκατε και τα είπατε. Ήταν τεράστιες αξίες και τότε εμένα μου ζήταγαν 13 εκατομμύρια, 15 εκατομμύρια και βάλαμε τα βοσκοτόπια. Και όταν τους είπα, έχω αυτά -πόθεν έσχες, δεσμευμένα, δεν έχει καμία σημασία πώς ήταν-, μου λένε, τα βοσκοτόπια θα βάλουμε, δεν έχει κανένας τέτοια, όλοι οι άλλοι είναι δανεικά κ.λπ. Και όταν βγήκαν, δεν τόλμησε κανένας να μιλήσει και έβαλαν αυτόν τον συνεταιράκο σας να κάνει «μπε και μπου»…

Μ/ Χατζηγιαννάκης: Κουμπάρος σας είναι.

Χρ. Καλογρίτσας: Βεβαίως, κουμπάρος μου είναι, δυστυχώς.

Θ. Τζάκρη: Ε, άρα μην τον λέτε συνεταιράκος μας, πείτε ο κουμπάρος σας.

Χρ. Καλογρίτσας: Κουμπάρος μου, συνεταιράκος σας. Γιατί ζήτησα κάποια στιγμή από κάποιους και λέω, τον αφήνετε; Και η απάντηση ήταν: «Τι να κάνουμε, εσύ είσαι οικογένειά μας. Αυτόν, άμα κάνουμε κάτι, θα πέσει η Κυβέρνηση». Και η γυναίκα μου λέει, να πέσει η Κυβέρνηση, ποιοι είμαστε εμείς; Και ήταν στο να σκεφτούν.

Ναι, κυρία Τζάκρη, ήταν η γυναίκα μου, η οποία ήθελε να προστατεύσει να παιδιά της που τα έβλεπε να πεθαίνουν. Ήταν μάνα και ούρλιαζε «γιατί μας το κάνατε αυτό;».

Θ. Τζάκρη: Ποιο, κύριε Καλογρίτσα;

Χρ. Καλογρίτσας: Αυτοί που ήταν παρόντες ξέρουν ποιο μας έκαναν.

Θ. Τζάκρη: Εμείς που δεν ήμασταν, να μην μάθουμε;

Χρ. Καλογρίτσας: Ε, τι να γίνει τώρα; Να πάτε εκεί που ήταν παρόντες. Παραπάνω, πολύ παραπάνω από σας, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εσάς.

Π. Πολάκης: Δηλαδή;

Χρ. Καλογρίτσας: Άστα, Παύλο, τα δηλαδή. […] Ρώτα το κόμμα: λέω στον Καλογρίτσα «δηλαδή;» και μου λέει να τ’ αφήσω. Να τα αφήσω ή να τον ξαναρωτήσω; Και άμα σου πει το κόμμα, ρώτα τον ξανά, θα τα δούμε τότε. Άσε, ρε Παύλο, σε παρακαλώ!

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής 

Βάνα Μπάρμπα: Γενική κατακραυγή εναντίον της για «ξέπλυμα» του Πέτρου Φιλιππίδη 

Survivor: Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης