Κοινή άσκηση Γαλλίας - Κύπρου με τη συμμετοχή του «Charles de Gaulle» και Rafale (Βίντεο & φωτογραφίες)

Κοινή άσκηση Γαλλίας - Κύπρου με τη συμμετοχή του «Charles de Gaulle» και Rafale (Βίντεο & φωτογραφίες)

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή

chd-talos
Μια «πρώτης τάξεως ευκαιρία» να δοκιμαστεί κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες το σύστημα αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, την αεροπορική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 2021», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου και τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ολοκληρώθηκε η αεροπορική άσκηση Κύπρου – Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2021»


Η αεροπορική άσκηση «ΤΑΛΩΣ» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σε τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης τόνισε τη σημασία τέτοιων ασκήσεων «καθώς το προσωπικό των ενόπλων μας δυνάμεων αποκομίζει σημαντικές εμπειρίες από το σχεδιασμό, την προετοιμασία και τη διεξαγωγή αυτών των δραστηριοτήτων».

Screenshot_2021-05-18_at_8_11_35_PM
Screenshot_2021-05-18_at_8_11_45_PM
Screenshot_2021-05-18_at_8_11_56_PM


Το πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας που έχουμε με τη Γαλλία περιλαμβάνει και άλλες παρόμοιες ασκήσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τις κοινές δράσεις των δύο χωρών, συμπλήρωσε ο Υπουργός. Συνεχάρη τέλος το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για το «άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας», αλλά και το προσωπικό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων για την άψογη, όπως είπε, συνεργασία.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού Charles de Gaulle στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κλείσιμο
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην είσοδο δύο σχηματισμών τετράδας μαχητικών Rafale σε χαμηλό ύψος, με στόχο την προσβολή στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς. Κύριος σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξάσκηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες.

«Μέσα από τη συγκεκριμένη κοινή δραστηριότητα συνεκπαιδεύεται το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Δυνάμεων, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων» αναφέρει καταληκτικά το ΥΠΑΜ.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Γιατί δεν υπάρχει «αθηναϊκή μετάλλαξη» 

Η Εύα Καϊλή στον Δανίκα: «Ο Λοβέρδος εκφράζει πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή» 

Η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα στα 50 της χρόνια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης