Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Σύντομα η αξιολόγηση των προτάσεων

Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Σύντομα η αξιολόγηση των προτάσεων

Διαπραγματευόμαστε την συμμετοχή εγχώριων εταιρειών η οποία δεν θα αφορά μόνο τα ναυπηγεία ανέφερε ο υπουργός στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής

5300375
Σε αξιολόγηση των προτάσεων πρόσκτησης 4 φρεγατών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής για την κατάσταση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είπε πως «σύντομα θα υπάρξει η απόφαση για την πρόσκτηση των 4 μεγάλων φρεγατών. Ακούω την πρόταση αρκετών κομμάτων για να ναυπηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες φρεγάτες εδώ.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχουμε χρονοδιάγραμμα αντίστοιχο με αυτό των πυραυλάκατων την τελευταία εκ των επτά θα την παραλάβουμε αρχές του 2022 αν και η παραγγελία δόθηκε το 2001.

Τώρα λοιπόν θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των προτάσεων. Εύχομαι να τρέξει η διαγωνιστική διαδικασία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να μπορέσει η Ελλάδα να εμπλακεί στη διαδικασία.

Η ιδανική συνθήκη θα ήταν να έχουμε τουλάχιστον ένα ναυπηγείο που θα μπορεί να διεκπεραιώσει τις εργασίες σε εύλογο χρόνο».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους ξένους οίκους των χωρών που έχουν υποβάλλει προτάσεις ώστε σε συγκεκριμένο ποσοστό να υπάρχει συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας και δεν αναφέρομαι μόνο στα ναυπηγεία.

Κλείσιμο
Η ναυπήγηση μιας φρεγάτας – το σκληρό σκαρί - ανέρχεται σε 60 – 70 εκατ. ευρώ ενώ ο συνολικός εξοπλισμός – ηλεκτρονικός, οπλικός κ.α. – ανεβάζει το κόστος στο 1 δισ. ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν τα περιθώρια υποεργολαβιών από εγχώριες εταιρείες».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 3.197 τα νέα κρούσματα - 732 οι διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ειδική ομάδα στο «κυνήγι» των φονιάδων της Καρολάιν - Τι «βλέπουν» για τους δράστες 

Εργασιακά: Αύριο στη διαβούλευση το νομοσχέδιο που φέρνει την 4ήμερη εργασία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης