La Repubblica: Η Ιταλία θέλει μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το μεταναστευτικό

La Repubblica: Η Ιταλία θέλει μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το μεταναστευτικό

Ο Ντράγκι φέρεται να θέλει να ζητήσει, από τις Βρυξέλλες, την επανενεργοποίηση της Συμφωνίας της Μάλτας, η οποία είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2019 με την στήριξη, συνολικά, οκτώ χωρών

Screenshot_2021-05-10_at_10_17_50_PM
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα ζητήσει την υπογραφή μια νέας ευρωπαϊκής συμφωνίας για την διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, ο Ντράγκι φέρεται να θέλει να ζητήσει, από τις Βρυξέλλες, την επανενεργοποίηση της Συμφωνίας της Μάλτας, η οποία είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2019 με την στήριξη, συνολικά, οκτώ χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για την Μάλτα, την Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Φινλανδία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η ισχύς, της, όμως, παύθηκε έπειτα από μόλις έξι μήνες, λόγω της επιδημίας κορονοϊού. H συμφωνία αυτή, μεταξύ των άλλων προέβλεπε την επανεγκατάσταση των μεταναστών εντός τεσσάρων εβδομάδων από την αποβίβασή τους στις μεσογειακές χώρες της Ένωσης, και την εκ περιτροπής χρήση των λιμανιών των χωρών της Ένωσης, σε εθελοντική βάση.

Η Συμφωνία της Μάλτας αφορούσε την κεντρική Μεσόγειο, αλλά όχι τους μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη, προερχόμενοι από το Μαρόκο ή από την Τουρκία.

Πρόκειται, επίσης, για μια συμφωνία που θα έπρεπε να εφαρμοστεί σε εθελοντική βάση, αν και δεν αποκλείονταν κυρώσεις για τις χώρες που δεν θα αποφάσιζαν να την εφαρμόσουν.

Κλείσιμο
Όπως υπογραμμίζει η La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση στην φάση αυτή θεωρεί ότι πρέπει να επιδειχθεί νέα, ουσιαστική αλληλεγγύη από μέρος της Ευρώπης, λόγω και της προβλεπόμενης αύξησης των αφίξεων, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, άλλωστε, το κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών και προσφύγων, είναι ήδη υπερπλήρες.

Ειδήσεις σήμερα 

Πώς θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε νησιά και ενδοχώρα - Ποιοι και πότε θα χρειάζονται αρνητικό τεστ 

Ζάκυνθος: Με 19 σφαίρες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία - Το περίεργο μοιραίο τραύμα 

Μπιλ Γκέιτς: Οι εργένικες μέρες - Πάρτυ με στριπτιζέζ, άγριο κλάμπινγκ και απιστίες στη Μελίντα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης