Απάντηση της Αθήνας στον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών: Η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική

Απάντηση της Αθήνας στον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών: Η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική

Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες πολίτες και ευημερεί,  αναφέρουν διπλωματικές πηγές

ype3
Τις προσπάθειες «διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης» των πραγματικών στοιχείων που αναφέρονται από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη καταδικάζουν διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στις αιτιάσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για «πιέσεις στους ομογενείς του».

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.000 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού».

Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Survivor: Το πάρτι στην Πούντα Κάνα και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ισπανία: Αποχωρεί από την πολιτική ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την ηχηρή ήττα τον Podemos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης