Προπαγανδιστική ταινία για τον Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζει η Τουρκία με στόχο την Ελλάδα

Προπαγανδιστική ταινία για τον Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζει η Τουρκία με στόχο την Ελλάδα

Η Άγκυρα συνεχίζει την προπαγάνδα περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, που προκλητικά αποκαλεί «τουρκική»

1
Προπαγανδιστική ταινία για τη ζωή του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας στη Θράκη, Αχμέτ Σαδίκ, θα προβάλλει το επόμενο διάστημα το τουρκικό δίκτυο TRT.

Πρόκειται για αυτοβιογραφική ταινία, που θα παρουσιάζει τη ζωή και την πορεία του ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ, ο οποίος φιλοδοξούσε να εξελιχθεί, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αρχές του 1990, στον Ντενκτάς της Θράκης.


Μ’ ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας, αναρτώντας και σχετικό τρέιλερ, που δείχνει σκηνή από τον Σαδίκ να οδηγείται μέσα σε αστυνομική κλούβα σε ελληνικό δικαστήριο και να δικάζεται, δηλώνοντας «περήφανος» για την τουρκική καταγωγή του.

«Αρχίσαμε εργασίες για την ταινία που περιγράφει την ζωή του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ-ηγέτη του αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για δικαιώματα και ελευθερίες. Ο αγώνας του Δρ. Σαδικ Αχμέτ ενάντια στην καταπιεστική πολιτική της Ελλάδας δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ας αναπαύεται η ψυχή του» έγραψε προκλητικά ο Ερέν, δίνοντας και το στίγμα του προπαγανδιστικού περιεχομένου της ταινίας.

Κλείσιμο
Όλα αυτά και ενώ ο θόρυβος της πρόσφατης επεισοδιακής συνέντευξης τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Ντεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν έχει κοπάσει.

Η Άγκυρα συνεχίζει την προπαγάνδα περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, που προκλητικά αποκαλεί «τουρκική», από τις ελληνικές Αρχές στη Θράκη, λαμβάνοντας δια στόματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών την απάντηση πως στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, σύμφωνα και με τη Συνθήκη της Λωζάνης την οποία έχει συνυπογράψει και η Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 1.607 τα νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σε 100 βίντεο και ένα λάπτοπ ψάχνουν τους δολοφόνους

Στο μυαλό της Ελισάβετ: Μένει ή δίνει το Crown στον Κάρολο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης