Συνεδρίαση K.O ΚΙΝΑΛ: Στο επίκεντρο η αυτόνομη πορεία του κόμματος

Συνεδρίαση K.O ΚΙΝΑΛ: Στο επίκεντρο η αυτόνομη πορεία του κόμματος

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής της τοποθέτησης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, τόσο στο υγειονομικό επίπεδο αλλά και στο οικονομικό

kinal
Ύστερα από πολλούς μήνες συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, όπου στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα επικαιρότητας όπως η πανδημία και η οικονομία.

Ωστόσο, συζητήθηκαν σε βάθος και εσωτερικά θέματα. Κύριο μέλημα όλων είναι να υπογραμμιστεί η ενότητα του κόμματος, η αυτόνομη πορεία που δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός αλλά και να αποφεύγεται η εσωστρέφεια ενόψει και των εσωτερικών εκλογών στο κόμμα.

Επιπλεον, από αρκετους βουλευτες οπως Λοβέρδο, Κεφαλιδου, Γιαννακόπουλου, και Καϊλή σχολιάστηκαν οι χαμηλες δημοσκοπησεις. Οσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών διαδικασιών, οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής της τοποθέτησης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, τόσο στο υγειονομικό επίπεδο αλλά και στο οικονομικό.

Αναφέρθηκε και στο εργασιακό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι θα τους βρει απέναντι εντός και εκτός βουλής, και επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία της για τα ελληνοτουρκικά.

Με αιχμηρό τρόπο όμως αναφέρθηκε και στα εσωτερικά θέματα του κόμματος. Υπογράμμισε ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό. Επιπλέον, σημείωσε πως «κάνουν λάθος όσοι δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας, εκτίθενται στα μάτια των στελεχών και στη βάση», ενώ τόνισε, ότι με αυτόν τον τρόπο, εξυπηρετούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους που δεν θέλουν το καλό της παράταξης.

Κλείσιμο
«Μην ξοδεύουμε την πολιτική ενέργεια μας σε πασαρέλα προαναγγελιών», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Στη συζήτηση υπήρχε γκρίνια, αλλά και πολλοί βουλευτές σχολίασαν καυστικά ότι υπήρχε μια απροθυμία στην αρχή να τοποθετηθούν τα στελέχη. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έλαβε πρώτος τον λόγο, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η εκπροσώπηση του κόμματος στα μέσα ενημέρωσης είναι προβληματική, λέγοντας ότι δεν δίνεται αρκετός χώρος στα κανάλια στο Κίνημα Αλλαγής.

Σε αυτό, συμφώνησε και ο Γιώργος Καμίνης, εκφράζοντας το παράπονο ότι την Παρασκευή σε επίκαιρη ερώτηση που έθεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν έλαβε την ανταπόκριση που θα έπρεπε.

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος με έντονο ύφος, ζήτησε από τον Βασίλη Κεγκέρογλου να μην τροφοδοτεί την εσωστρέφεια με δηλώσεις, όπως ότι εντός του κόμματος είναι «Κύρτσοι και Άδωνιδες».

Ζήτησε να τους κατονομάσει αν όντως υπάρχουν. Όσον αφορά τις διαδικασίες, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, όπως γίνονται πάντα, ενώ πρότεινε στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, να καλέσει όλα τα παλιά στελέχη μεταξύ των οποίων τον Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο και να τους ξανά φέρει στο κοινό «σπίτι».

Έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ονομασία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ουσιαστικά ότι πρέπει να γίνει μια επιστροφή στις ρίζες του κόμματος. Όπως είπε, ο νονός του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης έφυγε όπως και αυτός που έφτιαξε το καταστατικό του κόμματος ο κ. Θεοχαρόπουλος. Η θεση αυτή προκάλεσε τη δυσφορία του Γιώργου Καμίνη ο οποίος διαφωνεί ανοιχτά με την επιστροφή του ονόματος ΠΑΣΟΚ.

Την ένταση στηλίτευσε πάντως, ο έμπειρος βουλευτής, Κώστας Σκανδαλίδης. Σημειώνεται ότι αναρρώνει από κορωνοϊό στο σπίτι του καθώς μαζι με τη σύζυγο του νοσούν. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής, θα είναι το βαρόμετρο των επόμενων εκλογών ότι και αν είναι.

«Θα είμαστε αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενώ κάλεσε όλα τα στελέχη να ανέβουν ένα σκαλοπάτι το επόμενο 4μήνο μέχρι να γίνουν οι εσωτερικές διαδικασίες., οι οποίες θα είναι μια ευκαιρία επανεκκίνησης, όπως παραδοσιακά γίνεται.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων μίλησε για την εξωτερική πολιτική δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα ελληνοτουρκικά. Μιλώντας για τα εσωτερικά, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Όπως έγινε το 2004, 2007, 2012 και 2015.

«Είναι η ιστορική μας προίκα, ανοιχτές δημοκρατικές διαφανείς διαδικασίες όσο περισσότεροι μας αγκαλιάσουν τόσο ισχυρότερο θα είναι το αποτύπωμα και η προοπτική για το μέλλον στην κοινή μας πορεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι η παράταξη κατάφερε να σπάσει τον δεσμό των πελατειακών σχέσεων, ενώ και εκείνος από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι πρέπει να τηρηθεί αυτόνομη πορεία του κόμματος, λέγοντας ότι «δεν είναι παρακολούθημα κανενός». Καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκισμό σημειώνοντας ότι μπορούν μέσα από μια πρόταση προοδευτική να κινητοποιηθούν και να τους αγκαλιάσει ο κόσμος. «Απαιτείται όμως να τιμήσουμε την ιστορία και να αναδείξουμε την παράδοση μας», πρόσθεσε.

Η Εύα Καϊλή από την πλευρά της, έδωσε τα συγχαρητήρια της σε όλα τα στελέχη του κόμματος για την προσπάθεια που δίνουν. Εδωσε συγκεκριμενες προτασεις που σκοπό έχουν να δώσουν μια ανάσα εξωστρεφειας στον κόσμο, δινοντας ιδιαιτερη έμφαση στις επαφες με αλλά ευρωπαϊκά κόμματα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λεγοντας ότι πριν αποφασιστεί η στάση που θα τηρηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να εξεταστούν τα οφέλη της χωρας από αυτή τη συμφωνία και αν έχουν οντως τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, οπως για παράδειγμα για τα εμπορικά προιοντα.

Ο Ανδρεας Λοβερδος από την πλευρά του, επικεντρώθηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικης όπου άλλωστε ειναι και τομεάρχης. Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του.

Επανέλαβε την αποχή που εξέφρασε μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στον ΘΕΜΑ 104,6 πως ο υπουργος Εξωτερικών, είχε προετοιμάσει την απάντηση του στον Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, είπε ότι ειναι καλό που ασχολείται ο κόσμος με τα εσωτερικά του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα

Τσαβούσογλου: Τώρα δηλώνει ...αιφνιδιασμένος από τον Δένδια 

Τέλος τα κορωνοπάρτι στη Βαρνάβα: Αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν από σήμερα την πλατεία 

Πέθανε στα 52 της η σταρ του «Peaky Blinders» Helen McCrory 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης