Γεννηματά: Με νύχια και με δόντια θα δώσω τη μάχη να μεγαλώσει η δύναμη του ΚΙΝΑΛ

Γεννηματά: Με νύχια και με δόντια θα δώσω τη μάχη να μεγαλώσει η δύναμη του ΚΙΝΑΛ

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο ΕΣΥ στον οποίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση

gennimata
Σε μια σειρά ζητημάτων αναφέρθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Για το άνοιγμα των σχολείων η κ. Γεννηματά, εξέφρασε τις ενστάσεις της λέγοντας πως «μπορούσε η κυβέρνηση να έχει προετοιμαστεί. Είχε όλο το χρόνο να βρει λύσεις, να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις και μπορούσε τουλάχιστον ο ένας έλεγχος κάθε Δευτέρα να γίνεται από οργανωμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και ο δεύτερος έλεγχος να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους. Δεν γίνεται τούτη την ώρα όλη η ευθύνη να βρίσκεται στους γονείς».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών η πρόεδρος του κόμματος, τόνισε πως παρότι η προσωπική της άποψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών, οι απόψεις των συνταγματολόγων που έχουν συμβουλευτεί διίστανται. Ενώ πρόσθεσε, πως «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα το Σεπτέμβρη που λέει ο Πρωθυπουργός. Θα είναι πάρα πολύ αργά. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Το πρώτο είναι καμπάνια ενημέρωσης στους υγειονομικούς, τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και το δεύτερο που προτείνω είναι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν να μην είναι στην πρώτη γραμμή».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του κόμματος, επαναλαμβάνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Ενώ με αιχμή υπογράμμισε πως «με νύχια και με δόντια θα δώσω τη μάχη να μεγαλώσει τη δύναμη του το Κίνημα Αλλαγής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις μέσα από την αυτόνομη πορεία του. Ο στόχος είναι όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες, να κωπηλατούμε προς την ίδια μεριά για να ενισχύσουμε το Κίνημα Αλλαγής και τη δημοκρατική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν θα διατηρηθεί το όνομα του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά απάντησε με έμφαση πως, «το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει και ο ήλιος στα ψηφοδέλτιά του. Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για εύκολη κατανάλωση. Ήταν τα καλύτερα μας χρόνια με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε να τα ξαναζήσουμε με το Κίνημα Αλλαγής. Για μένα το ΠΑΣΟΚ είναι όλη μου η ζωή».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cai7dqkvsvlt-sf)

Ειδήσεις σήμερα: 

Υπόθεση Marfin: Δύο εμπρησμοί δείχνουν τους δράστες του φρικτού εγκλήματος

Γεραπετρίτης (ΘΕΜΑ 104,6): Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

«Βαβέλ» η ΕΕ για το εμβόλιο της AstraZeneca - Χωρίς κοινή θέση για τα όρια ηλικίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης