Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό ακύρωσε μία ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία προβλήματος στο Αιγαίο

Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό ακύρωσε μία ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία προβλήματος στο Αιγαίο

«Ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα των στελεχών του λιμενικού εμπόδισε τα σχέδια των διακινητών και ακύρωσε μια ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

plakiotakis
«Το Λιμενικό Σώμα αντιμετώπισε με επιτυχία πολλαπλές απόπειρες παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων μας, που έγιναν μάλιστα με την κάλυψη και τη βοήθεια τουρκικών ακταιωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα των στελεχών του λιμενικού εμπόδισε τα σχέδια των διακινητών και ακύρωσε μια ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Πλακιωτάκης. «Θέλω να διαβεβαιώσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι η προστασία των συνόρων μας είναι και θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματική», κατέλεξε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Λιμενικό από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και νωρίς το μεσημέρτι της Παρασκευής στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου είχαν καταγραφεί συνολικά έξι περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρώνΜάλιστα νωρίτερα είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεo ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζεται μία τουρκική ακταιωρός να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού στα ανοιχτά της Λέσβου.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - Αναλυτικά οι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πρόστιμα 396.000 ευρώ και οκτώ συλλήψεις την Πέμπτη

Τραγωδία στον Βύρωνα: Βρέθηκε νεκρή 50χρονη από φωτιά σε διαμέρισμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης