Γ. Γενναίος: Δεν γνώριζα ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens

Γ. Γενναίος: Δεν γνώριζα ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens

«Αν γνώριζα ότι τα χρήματα δεν είχαν κομματική προέλευση θα απέκλεια κάθε συμμετοχική μου διευκόλυνση». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Γενναίος πρώην στενός συνεργάτης του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου ως ύποπτος, καθώς εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος των εφτά τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους είχε μοιραστεί το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, όταν «έφυγε» από τον λογαριασμό τον οποίο είχ

Τρεις νέες κλήσεις σε υπόπτους για το σκάνδαλο της Siemens

«Αν γνώριζα ότι τα χρήματα δεν είχαν κομματική προέλευση θα απέκλεια κάθε συμμετοχική μου διευκόλυνση». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Γενναίος πρώην στενός συνεργάτης του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου ως ύποπτος, καθώς εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος των εφτά τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους είχε μοιραστεί το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, όταν «έφυγε» από τον λογαριασμό τον οποίο είχε ανοίξει ο επιχειρηματίας κ. Ι. Πιταούλης «σε εξυπηρέτηση Στ. Βίου». 

Με τη δήλωσή του ο κ. Γενναίος, καθηγητής φυσικής αγωγής, εκφράζει την του λύπη και για το γεγονός ότι εξέθεσε όπως λέει άθελα του, «κτός από συγγενείς και φίλους, κορυφαίους πρωταθλητές «εξαργυρώνοντας» τις χαρές που του προσέφεραν με τις διακρίσεις τους με πίκρα και οδύνη. Ο κ. Γενναίος κάνει την αναφορά αυτή, καθώς κάποιοι από τα πρόσωπα αυτά φέρονται ως συνδικαούχοι των επτά λογαριασμών.  

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γενναίου έχει ως εξής: «Μεταξύ των όσων κυκλοφορούν και διαδίδονται για την υπόθεση της SIEMENS περιλαμβάνεται και η πρόσφατη δήλωση του κ. Τσουκάτου, που πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι τα χρήματα, στη διακίνηση των οποίων συμμετείχα μέχρι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν κομματική προέλευση, αλλά αποτελούσαν «δωρεά» της εταιρίας αυτής. 

Αν γνώριζα κάτι τέτοιο θα απέκλεια κάθετα κάθε συμμετοχική μου διευκόλυνση.  Η πολιτική μου ιδεολογία μου επέβαλλε να βοηθήσω στη δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ στηριγμένου στη λαϊκή συμμετοχή και βούληση και όχι σε επιχειρήσεις και οργανωμένα συμφέροντα.

Λυπάμαι βαθύτατα γιατί μέσω εμού εμφανίζονται εμπλεκόμενοι με την υπόθεση άτομα που δεν έχουν καμιά σχέση ούτε και γνώση. Όπως ήδη κατέθεσα στη Δικαιοσύνη, λυπάμαι που εξέθεσα άθελά μου, εκτός από συγγενείς και φίλους, κορυφαίους πρωταθλητές «εξαργυρώνοντας» τις χαρές που μου προσέφεραν με τις διακρίσεις τους με πίκρα και οδύνη.

Σε όλους όσους ανέμειξα και στις οικογένειές τους οφείλω κατ` ελάχιστο μια δημόσια συγνώμη και τις αναγκαίες εξηγήσεις  που θα τους αποκαθιστούν πλήρως στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας».

Κλείσιμο

Νωρίτερα, ο κ. Γενναίος είχε καταθέσει στον κ. Αθανασίου γραπτό υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο κ. Τσουκάτος του είχε μιλήσει για διευκόλυνση και συγκεκριμένα για διακομματική μεταφορά χρημάτων από κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη». Όπως φέρεται να είπε, όταν  αποκαλύφθηκε η υπόθεση κατάλαβε ότι δεν ισχύουν αυτά που του είπε και ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens.  

Όσον αφορά την παράδοση των χρημάτων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γενναίος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο ίδιος παρέδωσε στον κ. Τσουκάτο μόνο μια φορά χρήματα ενώ τις άλλες φορές τα πήγαινε στο γραφείο του κ. Βίου, διότι οι σχέσεις του με τον κ. Τσουκάτου είχαν ψυχραθεί. 

Παράλληλα, κατάθεση  στον κ. Αθανασίου έδωσε σήμερα και ο κ. Καρατζάς επιχειρησιακός σύμβουλος του κ. Γιώργου Τρεπεκλή. Η κλήτευσή του αφορούσε το σκέλος εκείνο της υπόθεσης με τη εμπλοκή της αμερικάνικης εταιρείας SAIC, υπεργολάβου της Siemens στην  προμήθεια του C4I. Ο κ. Καρατζάς που κλητεύθηκε ως μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι όλα ήταν νόμιμα στις διαδικασίες για την προμήθεια του C4I. 

Αύριο, στον κ. Αθανασίου καταθέτει ως ύποπτος ο ίδιος ο κ. Τουκάτος ενώ προθεσμία για Δευτέρα πήρε από τον εισαγγελέα ο κ. Αλ. Λέντζα, τον οποίο κατονομάζει στο υπόμνημά του ο χρηματιστής κ. Σάββας Γιαννακάκης, ο οποίος φέρεται να είναι αποδέκτης των εμβασμάτων που κατέληξαν στον λογαριασμό του χρηματιστή κ. Αθ. Ράμμου και τους εταιρικούς λογαριασμούς του κ. Βασ. Τυρογαλά.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννακάκης φέρεται να υποστηρίζει ότι παρέδωσε τα χρήματα αυτά σε ρευστό στον κ. Λέντζα, νόμιμο δικαιούχο της υπεράκτιας εταιρείας «Fairways» από την οποίο  κινήθηκαν «μαύρα χρήματα» από τα ταμεία της Siemens. Η εν λόγω εταιρεία μαζί με την «Placid Blue Corporation» φέρονται να ελέγχονται από τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο πρώην διευθύνων σύμβουλο Siemens στην Ελλάδα. 

Διαψεύδει ο Βερελής 

Δελτίο Τύπου με το οποίο διαψεύδει δημοσίευμα πρωινής εφημερίδας, το οποίο «επιχειρεί να με εμπλέξει στην υπόθεση της Siemens φωτογραφίζοντάς με» εξέδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρίστος Βερελής. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βερελής, μετά το δημοσίευμα επικοινώνησε αμέσως με τον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι η αναφορά της εφημερίδας «είναι απολύτως ανεύθυνη και ότι δεν έχει συναντήσει πουθενά και σε κανένα στοιχείο από αυτά που έχει στη διάθεσή του το όνομα μου». Και προσθέτει ο κ. Βερελής: «Δεν γνωρίζω ποιοι κατασκευάζουν φήμες. Εντός της ημέρας θα καταθέσω αγωγή, παρόλο που δεν αναφέρεται το όνομά μου. Ελπίζω ότι η εφημερίδα με εντιμότητα και αμεσότητα θα αντιδράσει. Η κατάθεση της αγωγής μου επιβάλλεται για να προασπίσω την τιμή μου αλλά και την τιμή του πολιτικού κόσμου, την οποία δεν μπορεί κανείς να διαχειρίζεται άθλια και για λογαριασμό σκοτεινών πολιτικών ή άλλων συμφερόντων». 

Πάντως, πηγές της εισαγγελίας με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα τόνιζαν και σήμερα ότι μέχρι στιγμής από την εισαγγελκική έρευνα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, αυτόματα η δικογραφία θα διαβιβάζονταν στην Βουλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης