Βορίδης: Περισσότερες οι γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση

Βορίδης: Περισσότερες οι γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η χώρα  εξακολουθεί να κατέχει από τα χαμηλότερα ποσοστά στην παρουσία γυναικών σε θέσεις αιρετών

5221512
Την ισχυρή παρουσία των γυναικών σε θέσεις ευθύνης της Δημόσιας Διοίκησης και τον Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει από τα χαμηλότερα ποσοστά στην παρουσία γυναικών σε θέσεις αιρετών.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ειδική συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας για τα Δικαιώματα των Γυναικών ανέφερε πως «Σήμερα στην Δημόσια Διοίκηση υπάρχουν 348 γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις έναντι 299 ανδρών. Σε επίπεδο θέσεων ευθύνης σε Δήμους οι γυναίκες κατέχουν ποσοστό 54% και στις Περιφέρειες 49,25%. Συνολικά στους ΟΤΑ το 52,67% των θέσεων ευθύνης έχουν καταληφθεί από γυναίκες» για να προσθέσει «αλλάζουν άσχημα τα πράγματα στο επίπεδο αιρετών» για αν εξηγήσει ότι γυναίκες Δήμαρχοι είναι μόλις το 11,59% και 21,76% Περιφερειάρχες .

Ο κ. Βορίδης σημείωσε δε ότι έχει ανατεθεί στο κέντρο εμπειρογνωμοσύνης διεξαγωγή μελέτης για τους τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν την παρουσία των γυναικών σε θέσεις αιρετών.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.165 τα νέα κρούσματα - 477 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι 

Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων 

Χάρι και Μέγκαν: Η συνέντευξη των εννέα εκατ. δολαρίων - Τα κέρδη της Όπρα και ο «τσουχτερός» διαφημιστικός χρόνος 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης