Εμπρηστικός ξανά ο Ερντογάν: Εμείς θέλουμε ηρεμία στο Αιγαίο, η Αθήνα προκαλεί

Εμπρηστικός ξανά ο Ερντογάν: Εμείς θέλουμε ηρεμία στο Αιγαίο, η Αθήνα προκαλεί

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε θέμα λύσης δύο κρατών στην Κύπρο - Μόνη λύση το διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας του απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργός

tzonson-erdogan
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν το Κυπριακό και θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες Αγγλίας σχετικά με το Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα ότι η λύση των δύο κρατών θα δημιουργήσει μια win-win κατάσταση και για τα δύο μέρη στο νησί, καθώς και νέες ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία για όλους τους άλλους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία διατηρεί εποικοδομητική στάση στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως και στην Κύπρο, ενώ δεν δίστασε να επαναλάβει  και «την δέσμευσή του για ηρεμία και για συνέχιση των διερευνητικών επαφών παρά τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας»!

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους τοποθετήθηκε υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας .

Συγκεκριμένα οι Μπόρις Τζόνσον και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την επικείμενη άτυπη πενταμερή υπό τα Ηνωμένα Έθνη, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο «συνεχίζει να είναι σθεναρός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού ζητήματος, βασισμένης στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο 13 Τούρκων υπηκόων στο βόρειο Ιράκ και καταδίκασε τη δράση των τρομοκρατών του PKK, αναφέρει επίσης η σχετική ανακοίνωση.


Κλείσιμο
Πηγή: Sigmalive.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης