Τουρκία: Διαμαρτύρονται για την... καταστροφή Οθωμανικού νεκροταφείου στη Χαλκιδική

Τουρκία: Διαμαρτύρονται για την... καταστροφή Οθωμανικού νεκροταφείου στη Χαλκιδική

Κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα

turkey
Εξηγήσεις από την Αθήνα ζητάει η Άγκυρα, για την «απομάκρυνση ενός οθωμανικού νεκροταφείου στην περιοχή της Χαλκιδικής, χωρίς τη δέουσα προσοχή» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Νέο σχολικό συγκρότημα στο χωριό Σήμαντρα Χαλκιδικής κατασκευάζεται επάνω σε Οθωμανικό νεκροταφείο, με 201 τάφους».



To τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αντέδρασε μετά από προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu, σύμφωνα με το οποίο: «Η Ελλάδα λεηλάτησε Οθωμανικούς Τάφους» στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα Σήμαντρα επισκέφθηκε ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο και για την τύχη των οστών του παλαιού νεκροταφείου.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, κλήθηκε για εξηγήσεις ενώ αντίδραση θα υπάρξει προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητάει να σταματήσουν τα έργα κατασκευής στον συγκεκριμένο χώρο, τα οστά που συγκεντρώθηκαν να ταφούν εκ νέου σύμφωνα με το μουσουλμανικό τυπικό και να τοποθετηθεί πινακίδα που να ενημερώνει πως ο χώρος αποτελούσε Οθωμανικό νεκροταφείο.
1

Ειδήσεις σήμερα: 

Times: Η Ελλάδα μελετά να ανοίξει τα σύνορα για τους Βρετανούς τουρίστες από τον Μάιο

Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας - «Καταθέσαμε όλους τους φακέλους που μαζέψαμε»

Υπό έρευνα ελληνικό δεξαμενόπλοιο από τις ισραηλινές αρχές για θαλάσσια ρύπανση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης