Πολιτική «θύελλα» για Λιγνάδη: Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση - Δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική «θύελλα» για Λιγνάδη: Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση - Δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ

Δέσμη πρωτοβουλιών για το #metoo από τον Μητσοτάκη -  Οι δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την στάση απέναντι στην κυβέρνηση

mitsotakis-vouli-3654
Επιχείρηση φραγμού στα νοσηρά φαινόμενα με άμεσες πρωτοβουλίες για την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου και την απόδοση δικαιοσύνης, μετά τις καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης και την υπόθεση Λιγνάδη, σχεδιάζει η κυβέρνηση καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση για μια «πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας».

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να φέρει την συζήτηση την Πέμπτη στη Bουλή, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν καθαρή θέση για το μείζον θέμα και να «αποκηρύξουν» κάθε ρωγμή χυδαιότητας και αποπροσανατολισμού στον δημόσιο διάλογο. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος για μια ανοιχτή συζήτηση στην Bουλή και για μια πολιτική αντιπαράθεση, όπου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον πόλεμο λάσπης εναντίον της κυβέρνησης, την στιγμή που η ελληνική κοινωνία απαιτεί την θωράκισή της από περιστατικά κακοποίησης και καταχρηστικής βίας».

Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν δέσμη πρωτοβουλιών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής και θα αφορούν στην συγκρότηση ισχυρού κώδικα δεοντολογίας, την παρότρυνση των θυμάτων για την καταγγελία αποτρόπαιων πράξεων και την εξασφάλιση της συνθήκης για την απόδοση δικαιοσύνης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «πρόλογος» των πρωτοβουλιών θα ακουστεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου και θα αποδειχθεί η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη κόντρα στις πιέσεις για την αποπομπή της από την θέση της υπουργού Πολιτισμού. Άλλωστε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη είχε από χθες επιχειρήσει να βάλει φρένο στις σχετικές συζητήσεις λέγοντας ότι «ο ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός της κυρίας Μενδώνη δεν συνιστά την αποπομπή της».

Στην δε προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει τα επόμενα βήματα και τα «όπλα» για την αναχαίτιση αυτών των νοσηρών φαινομένων και την αντιμετώπιση της παραγραφής τέτοιων αδικημάτων. «Αναμένουμε τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα, όντως συγκλονιστικά, αποκαλύπτονται. Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας», επισημαίνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου κάνοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τους ότι: «Άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές. Προσπαθούν έτσι να μετατρέψουν ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ, τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι το ελληνικό #metoo και οι υποθέσεις παιδεραστίας, που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησής του 2017-2018, σε ελληνικό QAnon». Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εγγυηθούν την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου ειδικά για τόσο κρίσιμα ζητήματα .

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του επιμένει ότι για τους χειρισμούς της κυβέρνησης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός τον οποίο και θα καλέσει εκ νέου από την βουλή «να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία «συγγνώμη» από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί». Με την παρέμβασή του θα κάνει λόγο για «ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων» και δεν μπορεί παρά να απαντήσει στην πρόσκληση της κυβέρνησης για την «στρατιά των troll του διαδικτύου». Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πάντως καταγράφονται δύο «γραμμές» για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Η μία «γραμμή» αντιστέκεται εμφανώς στην κομματικοποίηση του θέματος και στις χυδαίες αναρτήσεις εναντίον της κυβέρνησης. Ο Άγγελος Τσέκερης, διευθυντής της Αυγής μίλησε για εμετικό κιτρινισμό. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος κ.α. κρατούν σαφείς αποστάσεις από τους ακραίους του διαδικτύου και λέγεται ότι διαμήνυσαν στην Κουμουνδούρου την δυσαρέσκειά τους για το διαδικτυακό «στίγμα» του Κ. Βαξεβάνη.

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε Τσέκερη-Μπίστη και Βαξεβάνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Νέα μαρτυρία «καίει» τον 37χρονο ηθοποιό: Μου πρότεινε να συνευρεθούμε ερωτικά με τον σκηνοθέτη

O Κούγιας αναλαμβάνει τον Λιγνάδη: «Μου είπε ότι είναι αθώος - Θα τον υπερασπιστώ αν πειστώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης