Κεραμέως κατά Τσίπρα: Δέχεστε το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος;

Κεραμέως κατά Τσίπρα: Δέχεστε το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος;

Η Νίκη Κεραμέως επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του ότι δέχεται το ρίσκο για τυχόν κρούσματα σε συγκεντρώσεις – Υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο προέρχονται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

keramews_niki2
Σκληρή απάντηση στη Βουλή έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι δέχεται το ρίσκο για ενδεχόμενα κρούσματα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υπουργός τόνισε: «Χθες κάνατε μια πρωτοφανή δήλωση - Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο - ποιο ρίσκο; να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας; Δέχεστε εσείς το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος;», για να τονίσει : «Δεν θα σταματήσει η συζήτηση στη Βουλή, για να σταματήσει η συζήτηση για την πρωτοφανή χθεσινή σας δήλωση. Το πρωί διαδηλώνετε και χωρίς στοιχειώδεις αποστάσεις, το μεσημέρι καταγγέλλετε την αύξηση κρουσμάτων. Ο ελληνικός λαός κρίνει».

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε: «Δεν έχει διεξαχθεί διάλογος λέτε, ότι φέραμε το νομοσχέδιο στα μουλωχτά–ενώ συζητιέται μήνες ολόκληρους. Αν είναι έτσι, να μην προχωρήσει η ψήφιση - να κλειδώσουμε τη Βουλή».

«Μια πρόταση μόνον ακούσαμε, του κ. Μάρδα, για αστυνομικούς - ινκόγκνιτο»

Σε ότι αφορά στο θέμα της στάσης των πρυτάνεων η υπουργός ξεκαθάρισε: «Λέτε ότι έχουμε απέναντί μας τους πρυτάνεις. Οι Πρυτάνεις συμφωνούν με ελάχιστη βάση εισαγωγή, με επιλογές στο μηχανογραφικό, με ελεγχόμενη είσοδο, και συμφωνούν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα πανεπιστήμια. Οι έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν 40% των ψηφοφόρων σας συμφωνούν με τις ΟΠΠΙ».

Απαντώντας στο θέμα των αντιδράσεων είπε: «Το νομοσχέδιο λέτε εγείρει αντιδράσεις: Ναι - δικές σας εσωκομματικές. Πόσο να συζητήσουμε: Αν πρέπει να μπαίνει κανείς με 1 και 2 στα 20; Αν είναι φυσιολογικό να είναι 20 χρόνια κάποιος φοιτητής; Τόσες συζητήσεις; Πρόταση θα μας πείτε; Μια πρόταση μόνο ακούσαμε, του Υπουργού σας, κ. Μάρδα για αστυνομικούς-ινκόγκνιτο».

Η κ. Κεραμέως απάντησε και στο θέμα των εισακτέων λέγοντας: « Λιγότεροι εισακτέοι. Πώς το υπολογίσατε; Θέτουμε ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Είναι πολλοί οι εναλλακτικοί δρόμοι, όπως τα δημόσια ΙΕΚ».

Κλείσιμο
Για τα επαγγελματικά δικαιώματα η υπουργός υπογράμμισε: «Μιλάτε για εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων από ξένα παραρτήματα - είναι οι απόφοιτοι των οποίων για πρώτη φορά ο κ. Φίλης και ο κ. Γαβρόγλου- και σωστά- έδωσαν το δικαίωμα να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση, διότι είναι υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου. Πόση υποκρισία; Και το αλλάξατε λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Όπως ο Έλληνας μπορεί να δουλεύει στη Γαλλία, στη Γερμανία. Δεν είμαστε Ευρώπη αλά καρτ - να παίρνουμε μόνο τα χρήματα ΕΣΠΑ, ταμείου ανάκαμψης».

Ειδήσεις σήμερα:

Χημικά στην πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο


Η Πάρις Χίλτον κατέθεσε για την κακοποίηση σε σχολείο: «Μου έδιναν φάρμακα και κοιτούσαν επίμονα το γυμνό σώμα μου»


Ισραήλ: «Unorthodox» συμπλοκές αστυνομίας και υπερορθόδοξων Εβραίων που αντιδρούν στα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης