Έρχεται σκληρό lockdown στην Αττική - Σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα

Έρχεται σκληρό lockdown στην Αττική - Σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι θα εισηγηθεί καραντίνα τύπου Μαρτίου - Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας

dsfjklfj
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σύμφωνα με την οποία το ΕΣΥ στην Αττική πιέζεται και ως εκ τούτου εάν τα δεδομένα συνεχίσουν έτσι, τότε ο ίδιος θα εισηγηθεί ένα lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση και παρέπεμψε στα στοιχεία που θα προκύψουν κατά την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

«Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c94taxk5lwm9-sf)

Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο» με τα μισά κρούσματα της χώρας να καταγράφονται καθημερινά σε αυτήν. Αυτό αποτυπώνεται και στην ανάλυση του ιιού φορτίου στα λύματά της. Σύμφωνα με τον καθηγητή Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη, «η συγκέντρωση του ιού στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια αύξηση της τάξης του 205%». Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 100.000 φορείς.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας και κλινικής Φαρμακολογίας, Αναστάσιος Σπαντιδέας σημείωσε ότι ένα γενικό lockdown δύο εβδομάδων θα ήταν μια λύση, που θα ανέκοπτε την πορεία και τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. «Δεν είμαστε μακριά από το γενικό lockdown», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την κρισιμότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας με δηλώσεις του. «Κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι’ αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο 94% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna στη μελέτη φάσης 3

Κορωνοϊός: «Πιέζεται» το ΕΣΥ - 473 ασθενείς εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Αττικής μέσα σε 4 μέρες

Συσκευή αποστείρωσης και καθαρισμού αέρα εγκατέστησε ο δήμος Πειραιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης