ΚΙΝΑΛ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παιδεία

ΚΙΝΑΛ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παιδεία

Την εκδήλωση θα ανοίξει με εισαγωγική της ομιλία, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ-8
Οι εξελίξεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετά και την κατάθεση του νομοσχεδίου από το αρμόδιο υπουργείο, έφερε αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Το Κίνημα Αλλαγής, έχει αντιδράσει έντονα, μεταξύ άλλων, για τη φύλαξη των ΑΕΙ από την αστυνομία. Μάλιστα, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις, υπογραμμίζοντας το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ προτείνοντας τη σύσταση «Υπηρεσίας Φύλαξης». Παράλληλα, προτείνουν όσοι εισέρχονται στα πανεπιστήμια να έχουν ταυτότητα ειδική ή αν είναι επισκέπτες κάρτα εισόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη στις 18:30 διοργανώνεται διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την αναβάθμιση των πανεπιστημίων και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Θα μεταδοθεί ζωντανά από τις επίσημες σελίδες του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και της προέδρου.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με εισαγωγική της ομιλία, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Θα μιλήσουν οι Χρήστος Μπούρας, Καθηγητής και Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Λιτσαρδάκης, Καθηγητής Α.Π.Θ. – Γραμματέας Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π., Παναγιώτης Βαλλιανάτος, πτυχιούχος Νομικής– μεταπτυχιακός φοιτητής στις Sciences Politiques στο Παρίσι, Κώστας Ματάκος, Associate Professor/SL στο King’s College του Λονδίνου, Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής, υπεύθυνη για θέματα Εκπαίδευσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Θα συντονίσει και θα παρουσιάσει τις θέσεις του Τομέα Παιδείας, η Ευγενία Μπουρνόβα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ/αν. Γραμματέας Τομέα Παιδείας Κινήματος Αλλαγής. Παρεμβαίνει ο Νίκος Ρήγας, μέλος ΠΟΑΣΥ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο «κόκκινο»: Σε 9 μέρες υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Επιστρέφουν στα θρανία σήμερα οι μαθητές Γυμνασίου με μάσκες, αντισηπτικά και προληπτικά τεστ

Σεισμός στη Λέσβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης