Αιχμηρή απάντηση ΝΔ στην κριτική του ΚΙΝΑΛ περί «εισαγόμενης ηλεκτροκίνησης»

Αιχμηρή απάντηση ΝΔ στην κριτική του ΚΙΝΑΛ περί «εισαγόμενης ηλεκτροκίνησης»

Για υποταγή της λογικής στη μικροπολιτική έκανε λόγο η ΝΔ -  Το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη  ότι «δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας»

mitsotakis-evs
«Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια» απάντησε η Νέα Δημοκρατία στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο επέκρινε νωρίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι είναι εισαγόμενα».

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020». «Χρέος μας τώρα είναι να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος, που αφορά κυρίως στα σημεία φόρτισης στις πόλεις, στις εθνικές οδούς, έτσι ώστε μαζί με τα σημαντικά οικονομικά κίνητρα που δίνουμε ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν αυτή την επιλογή, να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «”Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020”. Ποιος έκανε την δήλωση; Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Είναι ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας. Όπως, δηλαδή, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής».

Η απάντηση της ΝΔ ήταν η εξής: «Όταν η λογική υποτάσσεται στη μικροπολιτική… Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον Πρωθυπουργό επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί θετικό γεγονός την πώληση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που βοηθάει το περιβάλλον. Η κριτική ασκείται επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εισαγόμενα κι όχι ελληνικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα-για την κατασκευή των οποίων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση- είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά). Με αυτή την λογική θα έπρεπε να είχαμε μείνει στον ατμό και στον αραμπά μέχρι να παραχθούν ελληνικά βενζινοκίνητα. Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια!»

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 436 τα νέα κρούσματα - 286 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

Κοσμοσυρροή στα εμπορικά: Ούτε «κόφτες» στα SMS, ούτε νέα λογισμικά, αλλά εντατική αστυνόμευση

Κορωνοϊός - Moderna: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης