ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν ενημέρωση για τις διερευνητικές στην Κωνσταντινούπολη

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν ενημέρωση για τις διερευνητικές στην Κωνσταντινούπολη

Η χώρα προσήλθε στις συνομιλίες χωρίς σαφές στρατηγικό σχέδιο επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Υπάρχουν εθνικές κόκκινες γραμμές αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής

synomil_Insta
«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης στηρίζει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, παρά το γεγονός ότι σε αυτές η χώρα προσέρχεται χωρίς σαφές στρατηγικό σχέδιο και με μια διαρκή κακοφωνία από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη από την άλλη πλευρά», υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «σε ό,τι αφορά τον σημερινό γύρο επαφών στην Κωνσταντινούπολη" αναμένει από την κυβέρνηση "αναλυτική" ενημέρωση "για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, ειδικά τώρα που έχει εικόνα των τουρκικών θέσεων», «εάν τέθηκαν από την Τουρκία θέματα δήθεν ‘γκρίζων ζωνών', ‘αποστρατιωτικοποίησης' και ‘περιοχών ευθύνης έρευνας και διάσωσης' και πώς απαντήθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία» και, τέλος, «ποια στάση τήρησε ο ΥΠΕΞ στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σχέση με το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων».

Επίσημη ενημέρωση για τις σημερινές διερευνητικές επαφές με την Τουρκία ζητάει και το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, σε δήωσή του, αναφέρει πως «η τουρκική πλευρά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- έθεσε σήμερα στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών απαράδεκτα ζητήματα για την εθνική μας κυριαρχία» και σημειώνει:

«Περιμένουμε την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, επαναλαμβάνοντας ότι μοναδική διαφορά μας και αντικείμενο διαλόγου, είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Ανυποχώρητα. Υπάρχουν εθνικές κόκκινες γραμμές».

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Πάνω από 40 κρούσματα - Είχαν εμβολιαστεί

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία: Στους -35 βαθμούς Κελσίου εκπαιδεύονται οι στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης