Γεωργαντάς για εμβολιασμούς (ΘΕΜΑ 104,6): Το ότι ανοίγει μία νέα ηλικιακή ομάδα, δεν σημαίνει ότι κλείνει η προηγούμενη

Γεωργαντάς για εμβολιασμούς (ΘΕΜΑ 104,6): Το ότι ανοίγει μία νέα ηλικιακή ομάδα, δεν σημαίνει ότι κλείνει η προηγούμενη

Τι είπε ο υφυπουργός Ψηφιακης Διακυβερνησης για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας αλλά και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμολίων που παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές χώρες

emvoliasmos040121-768x512
Για τους εμβολιασμούς και πιο συγκεκριμένα για τις δόσεις που μένουν αδιάθετες, ο υφυπουργός Ψηφιακης Διακυβερνησης, Γιώργος Γεωργαντας, ξεκαθάρισε στον ΘΕΜΑ 104,6, ότι θα προορίζονται για τον στρατό και την αστυνομία.


Όσο για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμολίων που παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές χώρες, ο υφυπουργός τόνισε: «Δεν θα επηρεάσει συνολικά τον προγραμματισμό του τριμήνου γιατί με την αναβάθμιση της παραγωγικής γραμμής θα μπορούν από 15 Φεβρουαρίου και μετά να παραχθούν περισσότερες δόσεις και να καλύψουν περισσότερες ποσότητες, όπως ακριβώς τις είχαν προσυμφωνήσει. Σίγουρα είναι ένα ζήτημα που το παρακολουθούμε συνολικά στην Ε.Ε.»

«Εμείς έχουμε αναπτύξει έναν καλό ρυθμό αυτή τη στιγμή. Τα εμβόλια που έχουν γίνει και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί είναι περίπου 450.000. Ήδη έχουν κάνει και τις δύο δόσεις 3.000 άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

«Το ότι ανοίγει κάθε φορά μία άλλη ηλικιακή ομάδα, δεν σημαίνει ότι κλείνει η προηγούμενη. Αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται ταυτόχρονα, ιδιώτες γιατροί, το υγειονομικό προσωπικό, οι άνω των 85 ετών και από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 80 ετών, που είναι περίπου 400.000 στην Ελλάδα. Οι 50.000 εξ αυτών είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβαν μήνυμα χθες με προτεινόμενο ραντεβού και προτεινόμενη ημερομηνία και έχουν 72 ώρες για να το αποδεχθούν. Μέσα στον Ιανουάριο θα παραλάβουμε τις πρώτες δόσεις από την δεύτερη εταιρεία και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν και αυτοί οι εμβολιασμοί. Στα νησιά μέχρι 1000 κατοίκους έχει υπάρξει πρόβλεψη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός ανεξαρτήτου ηλικίας και ξεκινάμε στις 27 Ιανουαρίου από το Καστελόριζο. Κάθε φορά που θα ξεδιπλώνει και θα ανοίγει μία νέα ηλικιακή ομάδα, δεν θα αποκλείεται η προηγούμενη. Έχουμε μία γενική αρχή να υπηρετήσουμε: Όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, θα του δώσουμε τη δυνατότητα να το κάνει, σε οποιο σημείο και αν βρίσκεται. Ακόμα και αν έχει πρόβλημα μετακίνσηης θα τον διευκολύνουμε», κατέληξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου - Αργούν εστίαση και γυμναστήρια

Διχάζει η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού: Είναι τελικά πιο θανατηφόρα;

Πώς ο νέος μάνατζερ στον ΕΦΚΑ θα επιχειρήσει να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» των εκκρεμών συντάξεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης