Κοντοζαμάνης: Από κάθε φιαλίδιο θα γίνονται έξι -αντί για πέντε- εμβόλια, δώσαμε οδηγίες

Κοντοζαμάνης: Από κάθε φιαλίδιο θα γίνονται έξι -αντί για πέντε- εμβόλια, δώσαμε οδηγίες

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου τροποποίησε τις οδηγίες και πλέον είναι εφικτή η χρήση έκτης δόσης υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας. Δώσαμε σήμερα το πρωί οδηγίες στα νοσοκομεία ώστε να χρησιμοποιούν την έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

kontozamanis
Ειδικές οδηγίες στα νοσοκομεία που διεξάγουν τους εμβολιασμούς κατά της νόσου Covid-19 να αυξήσουν τις δόσεις από κάθε φιαλίδιο της εταιρείας Pfizer έδωσε το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη στη Βουλή.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε το κοινοβούλιο πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε την σχετική έγκριση και τροποποίησε τις οδηγίες ώστε υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας να πραγματοποιούνται 6 δόσεις εμβολίου αντί για 5 από κάθε φιαλίδιο.

«Μετά την σχετική έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου τροποποίησε τις σχετικές οδηγίες και πλέον είναι εφικτή η χρήση έκτης δόσης υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας. Δώσαμε σήμερα το πρωί οδηγίες στα νοσοκομεία ώστε να χρησιμοποιούν την έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο και αυτό σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ειδικών συριγγών που έχουμε. Συνεπώς η χώρα μας ξεκινά την χρήση 6ης δόσης» είπε ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του κ. Κοντοζαμάνη ήρθε μετά από ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά ο οποίος υποστήριξε ότι με την αύξηση των δόσεων θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά 20%.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα ήταν άραγε τα πρόσωπα του Αριστοτέλη, του Ομήρου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Νέες αποκαλύψεις από τον Κακλαμανάκη: Δεν είναι μόνο η Μπεκατώρου - Γνώριζα για τον βιασμό
 
Καιρός στην Αθήνα: Χιονίζει στα βόρεια προάστια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης