Η Τουρκία εμμένει στις προκλήσεις: Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Η Τουρκία εμμένει στις προκλήσεις: Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Αθήνα για «μαξιμαλιστικές θέσεις, οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και δεν έχουν καμία αξία για μας»

oruc
Εμμένει στην προκλητική στάση της η Τουρκία, καθώς με δήλωση του Χαμί Ακσόι, το Oruc Reis πλέει εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ απέρριψε την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επεσήμανε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατηγόρησε την Αθήνα για «μαξιμαλιστικές θέσεις, οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και δεν έχουν καμία αξία για μας».

«Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορα, είναι αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο και δεν έχουν καμία αξία για εμάς» τόνισε.

Ακόμα, υπογραμμίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματά της, όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Τέλος, κατηγορεί την Ελλάδα, λέγοντας πως ενώ δηλώνει ότι θέλει λύσεις, προχωρά σε κινήσεις, όπως η ανακοίνωση, που αυξάνουν την ένταση, ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αντί να εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας, θα πρέπει να απαντήσει θετικά στην έκκλησή μας για άνευ όρων διάλογο» καταλήγει.

turkey
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης